![]() |
![]() |
#1 |
![]() Beyaz Bülbül Tatlısı Malzemeler 3 Adet yufka 125 gr margarin 1 Su bardağı badem 2 Çorba kaşığı tozşeker 1 Adet yumurta akı 1 Tatlı kaşığı tarçın Bir tutam karanfil tozu Şerbeti için : 3 Su bardağı tozşeker 3 Su bardağı su Yarım limonun suyu Süslemek için : Hindistancevizi ve yeşil fıstık Hazırlanışı Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve şekeri kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın. Yufkaları düzgün bir zemine alıp önce dörde, sonra 8 eşit parçaya bölün. Dövülmüş bademi, tozşeker ve yumurta akını karıştırın. Bir tutam karanfil tozu ile tarçını ekleyin. Bu harcı yufkaların geniş tarafına koyun. Önce rulo şeklinde sarın, sonra gül şekli verin ve tepsiye dizin. Erimiş margarini üzerlerine gezdirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25 dakika pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Ortalarına gül suyu dökün. Hindistancevizi ve yeşil fıstık ile süsleyip, servis yapın. NOT : Arzuya göre ortalarına gül suyu dökün. |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|