|
Kitap Dünyası Kitaplarla ilgili tüm paylaşım burada. |
Seçenekler | Stil |
03-31-2010, 11:48 | #1 |
Beni Yanlış Öptüler (Altay Öktem) Özeti, Konusu, Karakterleri
Beni Yanlış Öptüler/Altay Öktem...
Yayınevi : Everest Basım Yılı : 2006 Sayfa Sayısı : 263 Beni yanlış evlerde aradılar; süt dökmüş kedilerini kapısı dağların yamacında gereğimden fazla süren suskunluğun eşiğindeyim oysa. ... ayna, beni yanlış öptüler aslında. # Sukuşu # Karanlık ayetleri # Devlet # Beni yanlış öptüler aslında # Tenimden akan deniz # Kırmızı tüyün düşüşü # Çamur şiir # Sessiz rhapsody # Yalnızlık cinayettir # Her şey: oda kırbaç ayna (Tanıtım Yazısı'ndan) Ayna beni yanlış evlerde aradılar, süt dökmüş kedilerin, kapısı kilitli dağların yamacında. gereğinden fazla süren suskunluğun eşiğindeydim oysa. kadınları, kuşları, kendimi. pamuk tarlalarını hiç terketmedim ama. beni yanlış evlerde aradılar, ku- rumuş bir bahçenin duvarında. yüzüne yaz değmiş çocukluğun saflığındaydım, kıskacında. orada. çay içiyordu. sıkılıyordu. hamamda şarkılar söylü- yordu görüntüm. işbaşı yapıyordu çalıntı zamanlarda. oysa geri dönecek gücü kalmayana dek yüzüyordu su- larda. ölümsüzlüğü düşlüyordu; paylaşılan bir ölümün sınırını. iki yüzü keskin bir bıçağın kınını, onu. ayna. beni yanlış öptüler aslında |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|