sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > GÜNCEL HABERLER - SİYASET > SonForum Siyaset Meydanı
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


SonForum Siyaset Meydanı Siyasetle ilgili haber,yorum,araştırma ,siyasi tartışma bölümü,siyasi serbest kürsünüz .

Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 10-25-2008, 11:37   #1
Kullanıcı Adı
kelebek35
Standart Baykal şimdi de faizcilerin avukatı!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ekonomik krizle ilgili değerlendirmesinde faizcilerin sözcülüğüne soyunarak, banka mevduatlarına devletin tam güvence vermesi gerektiğini söyledi.

Banka mevduatlarının sadece 50 bin YTL'lik kısmının güvence altında olmasına karşı çıkan faizci kesim, hükümetten mevduatların tamamına güvence verilmesini istemişti. Geçmişte yaşanan banka hortumlamalarını hatırlatan Başbakan Erdoğan, mevduatlara tam güvence verilmesinin mümkün olmadığını söyleyerek uygulamanın 50 bin YTL ile sınırlı olarak devam edeceğini belirtmişti. Bunun üzerine ekonomik krizi de bahane eden CHP'liler her zaman olduğu gibi, faizden para kazanmaya alışmış elitlerin menfaat sözcülüğüne soyundu. Hükümeti krize karşı duyarsız davranmakla suçlayan Baykal, geçmişte yaşanan banka hortumlamalarında faizcilerin kaptırdıkları paraların millete ödetildiğini görmezden gelerek, faizcilerin bankalara yatırdıkları mevduata tam güvence istedi.

BAYKAL AĞZINA GELENİ KONUŞUYOR
Vakit'e konuşan eski bakanlardan ekonomist Bülent Akarcalı, CHP'ye tepki göstererek, “CHP'nin sırtında bir yumurta küfesi olmadığı için ağzına geleni konuşuyor. CHP'nin hiçbir zaman milletin menfaatine ve refahına yönelik gerçek bir ekonomi politikası olmadı zaten” diyerek, “ Tavır koymak için önce mevduatların yapısını bilmek lazım. CHP'liler bunu biliyor mu?” diye sordu.

ÖNCE HORTUMLAMALARA ÇÖZÜMÜNÜZÜ SÖYLEYİN
Akarcalı geçmişte yaşanan İmar Bankası ve diğer banka hortumlamalarını da hatırlatarak, “Kimse millete yeni faturalar ödetmeye kalkmasın. Mevduatlara tam güvence isteyenler yaşanabilecek banka hortumlamalarına nasıl bir önlem getirecekler önce onu söylesinler” şeklinde konuştu.

KUR SEVİYESİ ŞİMDİ NORMALE DÖNDÜ
Ekonomi yönetiminin temkinli hareket ettiğini de d
ile getiren Akarcalı, “Maliye Bakanlığı'nın şu anki uygulamaları doğru yönde ilerliyor. Döviz kurlarının yükselmesini kriz olarak değerlendirmemek lazım. Kur politikası anormalden normale dönmüştür. Bunu böyle değerlendirmek lazım. Türkiye'nin avantajı güçlü bir maliye ekibine ve istikrarlı bir seyir takip eden sağlam bankalara sahip olmasıdır. Tahmin ediyorum krizi ufak tefek sıyrıklarla atlatacağız.” dedi.

VAKİT
kelebek35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 02:42


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2025

2007-2025 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı