05-10-2008, 15:49 | #1 |
bayat ekmekler tazecik olur
bayat ekmekleriniz varsa onları dilimleyin.dilemler kalın da olabilir..sonra bi tencerede su kaynatın..üzerine kevgiri koyun ve ekmekleri kevgirin üzerine izin.üzerini bir bezle örtün ve azıcık bekletin.sonra ters taraflarını koyun.ekmekleriniz yumuşacık ve tazecik olur
|
|
|
|
05-10-2008, 15:56 | #2 |
abla kusura bakma cahilliğime verde kevgir ne sanırsam ekmek pişirirken çevirmeye yaraya aletti değil mi...
teşekkürler... |
|
05-10-2008, 16:08 | #3 |
yok o değil muhi hani makarna ve benzeri süzdüğümüz şey var yaa o tarz şeylere verilen isim(bizim oralarda) çinkodan olur genelde
yoksa plastikte olur ama farketmez... |
|
05-10-2008, 16:09 | #4 |
hmm valla merak ettim ama güzel bişi galiba işe yarayan bişi olduğu için...
|
|
05-10-2008, 16:12 | #5 |
yaa yok bildiğin süzgeç
hatta kızarmış patatesleri çekmeye yarayan şey var ona da kevgir derler delikli ve ****l olan şeylerin tamamına verilen isim heralde bizim ordaaa |
|
05-10-2008, 16:15 | #6 |
süzgeç desene ya onu herkez biliyo...
|
|
05-10-2008, 17:32 | #7 |
valla bayat ekmekler kızartırlar bizim orda
|
|
05-11-2008, 00:31 | #8 |
yok o ayrı ama bu dediğimi yaptığınızda normal ekmek gibi oluyor senin dediğin çıtır yapar ekmeği... ama o da güzel oluyor özellikle kahvaltı da
|
|
05-11-2008, 01:36 | #9 |
haklısın morci
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|