Kongo’da 50 yıldır fotoğrafı çekilemeyen bir okapi ilk kez görüntülendi. Okapiler zürafa ve zebra karışımı görünüşleriyle dikkat çekiyor. Kaçak avlanma yüzünden nesilleri tükeniyor.Londra’daki Zooloji Derneği’nden yapılan açıklamada, sadece Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin kuzeydoğusunda yaşayan okapinin fotoğraflarının Virunga Ulusal Parkı’nda çekildiği belirtildi.
Dernek ve Kongo doğayı koruma enstitüsünün fotoğraf makineleri, 50 yıldır parkta görünmeyen okapiyi ilk kez yakalamış oldu.
İşte ilk kez kameralara yakalanan okapi...
Zooloji Derneği yetkilisi Noelle Kumpel, okapinin çok utangaç ve kendini nadiren gösteren bir hayvan olduğunu söyledi. Kaçak av nedeniyle nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan okapinin şimdiye dek ilk kez doğal ortamında görüntülenmesinin nedeni, hayvanın utangaç olmasının yanı sıra çatışmalar nedeniyle bölgeye girişin zorluğu.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü
sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.