06-16-2008, 16:52 | #1 |
Banyolu Börek
Malzemeler
1/2 Kalıp Tuzsuz Beyaz Peynir Kırmızıbiber, Karabiber, Kimyon Maydanoz 3 Adet Yufka 1/2 Paket Margarin 1 Yumurta Sarısı Çörekotu Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak böreğin harcını hazırlayın. Bunun için tuzu alınmış beyaz peyniri ufalayın. Dilerseniz içine ince ince kıyılmış maydanozu doğrayın. Kırmızıbiber, karabiber, kimyonu ekleyin. Margarini eritip, soğutun. İlk yufkayı serin ve üzerine yağı gezdirin. Üzerine ikinci yufkayı serin. Aynı işlemleri bütün yufkalar için tekrarlayın. Keskin bir bıçakla, sigara böreği yufkası formunda 16 üçgen parça kesin. Her parçanın geniş kenarına peynirli harçtan koyarak, genişçe sarın. Geniş bir tencereye soğuk su koyun. Bütün börekleri içine atın. Suyun içinde yarım saat bekletin. Bu sürenin sonunda börekleri tencereden çıkarın. İki elinizin arasında sıkın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Dilerseniz çörekotu ve susam serpin. 180 dereceye ayarlanmış fırında altın sarısı renk alana dek pişirip servis yapın. |
|
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|