06-10-2008, 16:13 | #1 |
Bamya Çorbası
Malzemeler
250 gr. kuzu kuşbaşı 100 gr. kuru bamya 1 yemek kaşığı salça 1 adet kuru soğan 1 adet domates 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 adet limonun suyu 1 yemek kaşığı tereyağı Kırmızı pul biber Karabiber Tuz Yemeğin Tarifi Bamyayı suya koyun, 10 dakika haşlayıp süzün. Soğanı zar şeklinde doğrayın. Eti ilave edip, pembeleşene kadar kavurun. Rendelenmiş domates ve salça ilave edin. Karabiber, tuz ve 6 bardak su koyup kaynatın. Limon suyu ve bamyayı ilave edip, 15 dakika pişirin. Üzerine tereyağında kızdırılmış pul biber dökün. Sıcak servis yapın. |
|
|
|
06-10-2008, 17:10 | #2 |
Eline Saglık Tşkler..
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|