PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Baykal'ın türban çözümü


Kalpsiz_
03-03-2008, 10:17
http://www2.internethaber.com/images/news/55827.jpg
Baykal'ın türban çözümü
03 Mart 2008 Pazartesi 09:13
Baykal türban sorununun çözülebileceğini söyledi ve bunun için üç başlık sıraladı


Show Tv'de bir programa katılan Baykal türban sorunun çözüleceğini söyledi ve çözümü şu üç başlıkta şöyle sıraladı:

BAYKAL'IN TÜRBAN ÇÖZÜMÜ

Bir; laiklik konusunda sicili temiz, kafasında ikinci bir proje olmayan, Türkiye'yi bir başka yere taşıdığı kaygısı, kuşkusu hiç bir şekilde akla gelmeyen bir iktidarın varlığıyla çözülür. Laiklik konusunda sicili temiz olmayan, 'laiklik canım, millet isterse kalkar' demiş olan bir iktidara 'sen bu türbanı çöz' dersen, Türkiye perişan olur.

İki; bunu yapmak isteyenler, olayı din istismarı gibi kesinlikle görmeyecekler. İnsan hak ve özgürlükleri gibi görecekler. Din bağlamında düşünmeyecekler bu işi. Dine saygı göstereceğiz, dininin, inancının gereği başını örtmek isteyenler örtecek, türban şeklinde örtmek isteyenler isterse öyle de örtecek. O, onun takdiri, ona saygı duyacağız, o ayrı bir iş. Ama onu bir hukuk, bir Anayasa düzenlemesi haline dönüştürtmeyeceğiz. Ve biz, bunu örtenlere de saygı göstereceğiz, ister inancı gereği, ister dinsel tercihi gereği, bunu siyasi istismar konusu yapmayacaklar.

Üç; Türkiye'nin geleceğini, kadınların mümkünse tümünün türbanlı olduğu bir değerler, ahlak sistemine, yaşam tarzına taşımayı marifet bilmeyecekler, bunu uygun görmeyecekler. Görmediğini vatandaş, Türkiye ve dünya baktığı zaman görecek. 'Bunların tercihi o değil, ama bunlar insan hakları, demokrasi anlayışı içinde öyle yapanları hoş görüyor, herkese öyle yaptırtmaya çalışmıyor, türbanlı olmanın propagandasını, resmi devlet propagandasını yapmıyor. Ama kendi anlayışıyla türban takanlara da saygı gösteriyor'... Bu ortamı yaratmak lazım, samimiyet lazım, dürüstlük lazım. Devletin temel ilkelerini ciddiye almak lazım.



'Kardeşim sen kendini aldatıyorsun, bizim amacımız zaten o bahsettiğin ilkeleri değiştirmek. Bunu bitirmek için fırsat arıyoruz. Bizim için türban meselesi de insan hakları, demokrasi sorunu diyoruz, hiç alakası yoktur. O sorun aslında Türkiye'yi o senin istemiyoruz dediğin düzene getirmenin bir aracıdır' diye düşünür ise bunu açıkça söylemese dahi herkes bunun açıkça böyle olduğunu görüyor ise işte sıkıntı... Türkiye'deki sıkıntı maalesef budur.''

Alestahan
03-03-2008, 21:33
buda anca konuşuyo..