PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Konyaspor:0 Bursaspor:0 Bursa ikramı geri çevirdi !


Melancholy
01-23-2011, 21:54
http://www.ajansspor.com/resimv3/konya_bursa_analiz.jpg


Bursa ikramı geri çevirdi !


Zirve mücadelesi veren tüm ekiplerin ortak dileği, ilk yarıya damgasını vuran Trabzon'un puan kaybetmesiydi. Fenerbahçe ve Beşiktaş bu avantajı değerlendirirken, Bursaspor çok önemli bir şansı tepti. Konya'da golsüz eşitliği bozamayan Timsah, evine bir puanla döndü.


Trabzonspor'un ikinci yarıya beraberlikle başlaması, Fenerbahçe kadar Bursaspor'u da sevindirdi. Tabii ikinci sırada bulunan Bursa temsilcisi, bu işten en karlı çıkan takım olmak için Konya engelini kayıpsız geçmek zorunda. Zira alınacak galibiyet, farkın 3 puana inmesi anlamına geliyor.

Ertuğrul Sağlam'ın talebeleri, bu duygularla çıktı sahaya. Üstelik yeşil-beyazlılar, önemli bir avantaja daha sahip. Konyaspor'u, taraftarları yalnız bırakmış. Atatürk Stadı'nda derin boşluklar hemen göze çarpıyor. Yaklaşık 500 Bursaspor taraftarı ise soğuk havaya rağmen tribünde.

Ev sahibinde lisansı yetişmeyen Perez ve Zayatte'nin yanı sıra Asya Kupası'nda bulunan Basem Abbas ve kırmızı kart cezalısı Kere yok. Bursaspor'da tedavisi süren Insua ile İbrahim Öztürk dışında Nunez ve Kirita kadroda yer almıyor. Devre arasında imza atan İskoç yıldız Kenny Miller ise yedek kulübesinde.

Karşılaşmada ilk tehlikeli pozisyonu Bursaspor yakaladı. 5. dakikada sağdan atak geliştiren Sercan ceza sahasına ortaladı, arka direkte kendini unutturan Batalla'nın kafa vuruşu isabetli olmadı. 12'de sol kanada gönderilen pasa Tazemata hareketlendi, kaleci Ivankov da kalesini terk etti. İkili mücadelede Bursa lehine faul düğüğü çaldı.

23. dakikada Bursaspor net bir pozisyondan yararlanmadı. Ceza sahası sağ çarazında topla buluşan Sercan bekletmeden vurdu, meşin yuvarlak direğin dibinden dışarı gitti. 26'da ceza sahasına yapılan ortaya iyi yükselen Musa'nın kafası çerçeveyi bulmadı. 31. dakikada Turgay'ın kafayla indirdiği topa Ozan'ın vuruşu üstten auta çıktı. 43'te Ali Tandoğan'ın sağdan kullandığı kornerde Ozan kafayı vurdu, Pawelek son anda kornere çeldi.

İlk yarıda iki takım da net gol pozisyonlarına giremezken, soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi. Zaman zaman hareketlense de, genel anlamda kısır futbola rağmen Ertuğrul Sağlam ve Ziya Doğan, aynı kadrolarla sahaya çıktı. İkinci 45'in ilk 10 dakikasında da takımlar, gol bölgesinde çoğalamadı.

Ev sahibi Konyaspor, 55. dakikada etkili geldi. Sağ kanattan hareketlenen Musa'nın ceza sahasına yerden ortasına savunma son anda ayak koydu. Oyuna ilk hamle teknik direktör Doğan'dan geldi. 59'da Taze****, yerini Esteiner'e bıraktı. Hemen ardından Miller'ın yedek kulübesine doğru gelmesi, Bursaspor tribünlerini hareketlendirdi.

Konyasporlu futbolcuların önde baskı kurması, Ziya Doğan'ı memnun etmiş olacak ki tecrübeli hoca, talebelerine büyük alkış gönderiyordu. Ve tribünlerin beklediği değişiklik 65'te gerçekleşti. 8 bin taraftarın önünde imza atan yeni transfer Kenny Miller, Battala'nın yerine oyuna dahil oldu. 69'da ise Ergiç-Bekir Ozan değişikliği geldi.

Ertuğrul Sağlam, 74. dakikada son değişikliğini de yaptı. Sercan, kalan bölümde yerini Volkan Şen'e bıraktı. Konyaspor, 82. dakikada genç oyuncusu Ali Dere ile gole yaklaştı. Soldan ceza alanına giren Ali'nin şutu direğin dibinden auta gitti. Konya'da üst düzey bir mücadele var, ama tek eksik gol.

Evinde oynamanın avantajını gole çeviremeyen Konya ekibi için tek artı, bu sezon ilk kez sahasında oynadığı bir maçta gol yememesi olsa gerek. 15. haftada Beşiktaş'a 1-0 yenilen Bursa temsilcisi, bugüne kadar hiç kazanamadığı Konya deplasmanında aldığı beraberlikle, ligde 2 hafta sonra puan kaybı yaşadı. Liderle aradaki 5 puanlık fark değişmedi.

KONYASPOR: - BURSASPOR: 0
Stat: Atatürk
Hakemler: Hüseyin Göçek, Cemal Bingül, Kemal Yılmaz
Konyaspor: Pawelek, Erdinç, Taze**** (Dk. 59 Montano), Mehmet, Robak, Grajciar, Emre, Musa, Hakan, Adnan, Ertuğrul (Dk. 80 Ali Dere)
Bursaspor: İvankov, Vederson, Sercan (Dk. 74 Volkan), Serdar, Svensson, Batalla (Dk. 65 Kenny Miller), Ömer, Ozan, Turgay, Ali, Ivan Ergic (Dk. 69 Bekir Ozan)
Sarı kartlar: Dk. 37 Turgay, Dk. 62 Serdar (Bursaspor) Dk. 56 Ertuğrul, Dk. 79 Grajciar, Dk. 83 Ali Dere (Konyaspor)


Ajansspor