PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tekke'nin sonu! Devre arası gidiyor ...


Melancholy
11-29-2010, 12:49
Tekke'nin sonu!
Schuster, Sivas maçı sonrası tartıştığı ve o günden bu yana hiç oynatmayıp derbi kadrosuna da almadığı Fatih Tekke’yi sildiğini sözleriyle de belgeledi.

http://im.htspor.com/2010/11/28/575805_detay.jpg?1291028197


Ve görünen köy kılavuz istemedi ama az da olsa soru işareti taşıyan Fatih Tekke’nin durumu netlik kazandı.

Galatasaray’ı Sami Yen’de 2-1 mağlup eden Kartal’da büyük sevinç yaşanırken maç sonunda teknik direktör Bernd Schuster’in keyfi yerindeydi. Alman teknik adama yöneltilen sorulardan birisi ise Fatih Tekke’yle ilgiliydi. Alman
teknik adam, Sivas maçı sonrası soyunma odasında küfürlü tartışma yaşadığı golcü oyuncuyu göstermelik olarak Porto kafilesine almış ancak o günden bu yana golcüyü ligde 18’e bile almamıştı. Forvet sıkıntısı yaşanıyordu ve Fatih’in en azından derbide 18’e girmesi bekleniyordu. Fakat bu konudaki inadına devam eden Schuster derbi sonrası konuya açıklık getirdi.

Alman hocaya “Fatih Tekke yoktu. Kafanızdan tamamen sildiniz mi?” sorusu soruldu. Cevabı “Evet” olan Schuster “Bu futbolcuya bundan sonra şans vermeyecek misiniz?” yönündeki soruya da aynı şekilde “Evet” dedi. Böylece yıllık 1.5 milyon TL garanti paraya imza atan golcü oyuncuya devre arasında yol görünmesi kesinleşti.
"ERKEN GOL RAHATLATTI"
Schuster, Galatasaray ile yaptıkları derbinin eşit şekilde geçtiğini, ilk dakikalarda gelen golün de kendilerini rahatlattığını söyledi.

Schuster, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, iki takımın da galibiyete ihtiyacı olduğunu belirterek, ''İki takımın da kendi açısından galibiyete ihtiyacı vardı. Maç eşit bir şekilde geçti. Oyuncularım maç öncesi konuştuklarımızı yerine getirdiler. Bu beni mutlu etti'' dedi.

Maçın başında gelen golün kendilerini rahatlattığını kaydeden Alman çalıştırıcı, ''Devamında şanslar bulduk ve iyi oyunumuzu sürdürdük. İkinci yarı bizim için daha kolay oldu. Mehmet Batdal'ın girmesi bizi rahatlattı. Bu şekilde Galatasaray uzun toplarla oynamaya başladı. Şansımız yine ortaya çıktı. İkinci golü bulduk ve kazandık. Bundan dolayı mutluyuz'' diye konuştu.

''ORTAYA FUTBOL ÇIKTI''
Galatasaray'ın da iyi futbol oynadığını vurgulayan Bernd Schuster, bu maça daha farklı motivasyonla çıkıp çıkmadıkları yönündeki soruyu şu şekilde yanıtladı:

''Bize karşı oynayan takımların oynama şekilleri ve mantalitelerinin futbolumuzu etkilediğini söyleyebilirim. Kendi sahamızdaki maçlarda rakipler hata bekliyor. Bu da oyun anlayışını değiştiriyor. Galatasaray da futbol oynamaya çalışıyor. İki takım da bir şeyler yapmaya çalıştığında futbol ortaya çıkıyor. Fenerbahçe de aynı şekilde oynuyor. Bizim Avrupa'da oynadığımız maçlar daha farklı oluyor. Bu güzel oyunun nedeni motivasyon değil. Bize karşı oynayan takımların görüntü ve mantalitelerinin bazı şeyleri ortaya çıkardığını söyleyebilirim.''

Siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, maç içinde Guti'yi yanına çağırması konusunda ise ''Guti'yi yanıma çağırmamdan birkaç dakika önce Hagi oyun stratejisini değiştirmişti. Bizim de farklı bir sisteme dönmemiz lazımdı. Saha içindeki oyunculara bilgileri aktarmam gerekiyordu. Bunun için Guti'yi çağırdım. Söylediğim gibi oynamaya başladık. Devamında güzel bir atak sonucunda gol bulduk'' diye konuştu.

FUTBOLCU GÖRÜŞLERİ
Beşiktaş'ın tecrübeli savunma oyuncusu İbrahim Toraman, iki takımın da zor günler geçirdiğini ifade ederek, ''Psikolojik açıdan zor bir maçtı. Zaman zaman iyi oynadık. Zaman zaman Galatasaray taraftar desteğiyle baskı kurdu. İyi mücadele ettik. Böylesi bir maçtan 3 puan aldığımız için mutluyuz'' dedi.

İbrahim Toraman, ligdeki konumları konusunda ise ''Sezon başındaki maçlarda iyiydik. Hesaba katmadığımız maçlarda puan kayıpları oldu. Geride kalmış gibiyiz. Ama lig uzun bir maraton. İlk yarının son 3 maçında istediğimiz sonuçları alırsak, ikinci yarıya iyi başlar ve şampiyonluğun kesin adayı oluruz'' diye konuştu.

Genç oyuncu İsmail Köybaşı ise Galatasaray maçına psikolojik, mental ve fiziksel açıdan iyi hazırlandıklarını belirterek, ''Bunun semeresini de aldık. Sonuç olarak takım olarak hem savunmada, hem hücumda çok iyi işler yaptık'' dedi.


htspor