PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bahçeli: "MHP'ye linç girişimi başlatıldı"


Melancholy
09-21-2010, 12:57
http://www.moralhaber.net/i/haber/295x200/82993.jpg


MHP lideri Bahçeli, referandum sonrasında yapılan televizyon programlarında MHP'ye karşı bir linç girişimi yapıldığını savundu. Bahçeli, MHP'yi test etmek isteyenleri de erken seçime davet etti.

Dursun Kabaktepe'nin haberi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, referandum sonrasında yapılan televizyon programlarında sonuçlar belli olmadan MHP'ye karşı bir linç girişimi yapıldığını ileri sürdü. Bahçeli, basında yer alan "MHP referandumda en fazla darbeyi alan partidir. Önemli ölçüde tabanını kaybetmiştir. MHP kalelerini kaybetmiştir. MHP bir sonraki seçimlerde kaybedecektir. " gibi yorumları sert bir dille eleştirerek sözlerine şöyle devam etti: "MHP, yapılan TV programlarında bir linç edilme çabası ile karşı karşıya bırakılmıştır. Kesinleşmiş sonuçlara ulaşılmadan bunlar yapılmıştır. Referandum gecesinin akşamı MHP’yi masaya yatırıp paramparça edecek anlayış; MHP’nin aldığı oydan daha çok MHP’ye bakışlarını ortaya koydu".

ACI BİR GERÇEK

"Burada yapılan bir referandum var. Kullanılan oy ‘evet’ ve ‘hayır’dır." ifadesini kullanan Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting konuşmalarında "Referandumda kullanılan oylar partileri bağlamaz", " Referandum AK Parti için bir güven oylaması değildir.", gibi sözlerine vurgu yaparak eleştirileri şöyle değerlendirdi: "Sayın Başbakan'ın referandumun bir AKP projesi olmadığını tekrarlamasına rağmen; Başbakan’la çok sıkı fıkı olan isimlerin bazı hükümlere varması Türkiye ve basın ahlakı açısından çok acı bir şeydir."

MHP'Yİ TEST ETMEK İSTİYORSANIZ ERKEN SEÇİM YAPALIM

"MHP'nin ciddi bir oy kaybına uğradığına inanmıyoruz." diyen Bahçeli, MHP'yi test etmek isteyenlere bir teklif sundu: "Bazı basın mensupları ve siyasiler bizi test etmek istiyorlarsa; bir erken seçim yapalım. MHP'nin ne kadar etkili olduğunu göreceklerdir."


moralhaber

NOYAN
09-22-2010, 15:14
hem hükümet yanlısı gazeteciler hem de ana muhalefet Chp'ye yakın gazeteciler Mhp'ye yüklenmeye başladılar. Akp'liler zaten yükleniyorlardı, şimdi Mhp'siz meclis oluşturmak amacıyla daha da çok yükleniyorlar.

Chp'lilerin yaptıkları ise ölü soyuculuğudur. referandumdaki hayır oylarını sahiplenmeye çalışıyorlar. Baykal uyardı ama dinlemiyorlar. ben 'hayır' oyu vererek Kılıçdaroğlu'na 'evet' demiş olmadım. böyle ölü soyuculuğu ile hiçbir yere varamazlar.

referandumdan sonra Yılmaz Özdil, Hürriyet'teki köşesinde şunları yazmıştı:

MHP

Ülkücülere ambargo uygulanıyordu, bırak ekrana çıkarmayı, telefonla bağlanıp iki kelime görüşleri bile alınmıyordu, miting görüntülerine karartma uygulandı, yok sayıldı.

*
Ya şimdi?
Saatlerce canlı yayınlara çıkartıp, karşılıklı oturtup, söz hakkı tanıyoruz ayaklarıyla birbirlerini dövdürüyorlar.
*
Haliyle soruyorsunuz...
“MHP’de ne oluyor?”
*
Aslında...
“MHP’ye ne yapılıyor?”
Böyle sormanız lazım.
*
Dökelim hele...
*
Ecevit hastaydı, yürüyemiyor, bırakmıyordu, İsmail Cem ile Hüsamettin Özkan gidişatı değiştirmek için ayrıldı, yeni parti kurdu, sol için umut oldu... O da ne? ABD’den gelen arkadaş “ben de varım” dedi, işin içine girdi, n’oluyo demeye kalmadan, “ben artık yokum” dedi, çarşı karıştı tabii, kaçan kaçana, lider adayı İsmail Cem aniden bertaraf oldu.
*
Mehmet Ağar ile Erkan Mumcu, ortak oldu, barajı geçmelerine kesin gözüyle bakılıyordu, tarih başka akacaktı, bi katakulli, darmadağın, ikisi de tasfiye.
*
Cem Uzan, parti kurdu, bismillah, üç ayda langırt diye yüzde 7’yi geçti, faktör oldu... Ve, hızar çalıştı, onu da biçti.
*
Tuncay Özkan, partisi marjinaldi ama, milyonları sokağa dökmeyi başarıyordu, doooğru Silivri’ye... Doğu Perinçek, milyonları sokağa dökemiyordu ama, ne diyecek diye milyonlar onun ağzına bakıyordu, takır takır anlatıyordu çünkü...
Tuncay’ın yanına.
*
Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopteri düştü. Herkes dinleniyor, herkesin o anda nerede olduğu biliniyor, kokpitteki gazetecinin imdat çığlıkları canlı yayında, köylüler düşse düşse şuraya düşmüştür diyor, nafile, öldüğünden emin olunana kadar kıç kadar arazide bulunamadı.
*
Deniz Baykal’a komplo; cezaevine gönderilemediği için, evine gönderildi.
*
Açın haritayı, Tanganika’dan Yeni Zelanda’ya, Güney Afrika’dan Norveç’e kadar, son 8-9 senesindeki siyaset sahnesinde, bu kadar “tesadüf”ü olan bir başka ülke gösterebilir mi kimse?
*
Gösteremez... Çünkü, bizim manzarayı “görmek için” devrimci ülkücü gazeteci filan olmaya gerek yok, haritacı olmaya da gerek yok... “Bakarkör” olmak yeterli.
*
Sıradaki hedef... Devlet Bahçeli’dir.

Yılmaz ÖZDİL

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/15792377.asp?yazarid=249&gid=61