PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rahibe afişinden sonra CHP'de ikinci skandal!


Melancholy
09-07-2010, 23:26
http://www.moralhaber.net/i/haber/295x200/82455.jpg


Avcılar'da 'Başörtülü kadınların rahibe kıyafeti giyinmesi için evet' afişleri kullanan CHP'den bir skandal afiş daha...

CHP Kocaeli İl Teşkilatı tarafından bastırılan el broşürlerinde SEKA'nın Yunanistan'a satıldığı harita üzerinde gösteriliyor. Oysa İzmit SEKA, personeliyle birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Belediye de burayı parka dönüştürdü.
 CHP Kocaeli İl Teşkilatı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kocaeli mitinginde vatandaşlara binlerce el broşürü dağıttı. Vatandaşların 12 Eylül'de yapılacak referandumda "hayır" oyu vermesi için broşürde birçok yanlış yönlendirmeler yapıldığı belirtiliyor. CHP Kocaeli il teşkilatı tarafından hazırlanan 8 sayfalık lüks baskı broşürde, AK Parti iktidarında yabancılara satıldığı iddia edilen kamu kurumları anlatılıyor.

SEKA ARAZİSİNİN BULUNDUĞU YERLERE YUNAN BAYRAĞI

 CHP broşürü, 'AK Emlak'tan satılmış yüzlerce fabrika ve işletmelerimizden bazıları' diye başlıyor. SEKA'yla ilgili olarak "Satıştan sonra SEKA Yunan'ın oldu" diye yazıyor.

Türkiye haritası üzerinde SEKA işletmelerinin bulunduğu yerler SEKA amblemi ve Yunan bayrağıyla gösteriliyor. CHP Kocaeli il teşkilatına göre SEKA İzmit işletmelerini Yunanlılar almış. Hâlbuki İzmit tesisleri çalışanlarıyla birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmişti. Yunanlılara satıldığı iddia edilen SEKA arazisi üzerinde yapılan SEKA Park İzmit'in akciğeri, gezinti ve dinlenme alanı olarak kullanılıyor.

Broşürde Yunanlılara satıldığı yazılan, SEKA'nın Kastamonu İşletmesi 9 milyon 100 bine Mopak Kâğıt AŞ'ye, Balıkesir İşletmesi Albayraklar'a bir milyon 200 bin dolara satılmıştı.

 CHP'lilerin broşüre, SEKA'nın Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiğini bile bile "SEKA, Yunanın oldu" diye yazdığı belirtiliyor.

TÜPRAŞ AMERİKA'NIN OLMUŞ

 CHP Kocaeli il teşkilatı broşüründeki bir diğer yanlış bilgi de TÜPRAŞ'la ilgili. Türkiye haritasında TÜPRAŞ işletmelerinin bulunduğu İzmit, İzmir, Kırıkkale, Batman illerine TÜPRAŞ amblemi ve TÜPRAŞ'ı satın alan ABD bayrağı işaretlenmiş. TÜPRAŞ'ın yüzde 51 hissesi 2007'de 4 milyar 140 milyon dolara Koç Grubu'na satılmıştı.

ŞEKER FABRİKASI İSRAİL'İNMİŞ

Mitingte dağıtılan broşürde Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Çorum, Çarşamba ve Yozgat Şeker fabrikalarının da yabancılara satıldığı belirtiliyor. CHP'nin broşüründeki Türkiye haritasına şeker fabrikalarının bulunduğu yerlere şeker fabrikası amblemi ve İsrail bayrağı konulmuş. Söz konusu şeker fabrikaları AK-Can Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ'ye satılmıştı.

 CHP Kocaeli il teşkilatının broşüründe İstanbul, İzmir, Mersin, İskenderun, Samsun limanları dahil 13 limanın da Yunanlılara satıldığı iddia ediliyor. Limanların bulunduğu yerler Yunan bayraklarıyla işaretlenirken, "Silahla alamadılar parayla aldılar" yazılmış.

Yine 24 Sümerbank fabrikasının İngilizlere, 20 PETKİM tesisinin Amerikalılara, 26 yerdeki Tekel fabrikalarının İsraillilere satıldığı iddia ediliyor.

BAŞBAKAN'A ÇİRKİN YAKIŞTIRMA

Broşürün son sayfasında, Başbakan Tayyip Erdoğan'a yakıştırılan 'Ben ülkeyi pazarlamakla mükellefim' cümlesi ve Hikmetyar'la çekilmiş fotoğrafı yer alıyor.

Cihan