PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan'ın Diyarbakır'da Sahip Çıktığı Kişiler


NOYAN
09-06-2010, 21:15
Referanduma sayılı günler kala siyasi parti liderleride soluk almadan şehir şehir, meydan meydan dolaşıyor. Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cuma günkü adresi ise Diyarbakır oldu. Erdoğan'ın Diyarbakır'a gidince yapacağı konuşma halk arasında merak uyandırmış ve çeşitli tartışmalar yaratmıştı.

Başbakan Erdoğan Diyarbakır mitingine adeta bir Bakanlar ve Milletvekilleri ordusu ile katıldı. Mitinge katılan Bakanlar tek tek kürsüye çağrılarak halka tanıtıldı. Diyarbakır mitinginde yine benzer bir üslup ile muhalefet partileri eleştirildi.

Ancak mitingin en can alıcı kısmı Recep Tayyip Erdoğan'ın bölücü ve kürtçü ideolojide benimsenmiş; Orhan Miroğlu, Musa Anter, Ahmet Kaya ve Şirvan Perver gibi isimlere atıfta bulunarak onlara sahip çıkmasıydı.

Erdoğan'ın konuşmasında; ''Ape Musa’nın, Musa Anter’in acısını unutamayız. Orhan Miroğlu’nun acısını unutamayız. Şivan Perwer’in özlemini unutamayız. Ahmet Kaya’nın gurbette vefat etmesini aklımızdan çıkaramayız'' sözlerini kullanması pek çok tartışmayıda beraberinde getirdi.

Peki kim bu bahsedilen kişiler? Kısaca bahsedelim;


Orhan Miroğlu

Kapatılan HADEP ve DEHAP partilerinde Genel başkan yardımcısı olarak görev aldı. Geçmişte 12 Eylül sonrası '' Türkiye Kürdistanı Sosyalist Partisi '' davasından yargılanmış ve hüküm giymişti. 15 yıl ceza yedi, 1995 yılına kadarda siyasi yasaklıydı. Yakın zamanda kapatılan DTP'nin yine Genel Başkan yardımcısıydı ve DTP'nin kapatılması ile birlikte 5 yıl siyasi yasak cezasına çarptırıldı. Kürtçü ideolojiye göz kırpan pek çok yayın kuruluşunda makaleler yazdı, günümüzde de Taraf gazetesinde ''Yüzleşme'' isminde bir köşede yazılar yazmaktadır.


Musa Anter

Türkiye'de ki kürtçü faaliyetlerin ve kürtçülüğün ileri gelenleri arasında gösterilir. Daha öğrencilik yıllarında Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'a hakaret ettiği gerekçesi ile gözaltına alınır ve daha sonra serbest bırakılır. Yaptığı faaliyetler sonucu pek çok kez yine gözaltına alınır ve daha sonra 1980'de kürtçülük propogandasından yargılanır ve hüküm giyer. Kürtçü pek çok yayın organı ve kuruluşta görev alır. 1992 yılında bir cinayet sonucunda hayatını kaydeder. Aynı zamanda siyaset dünyasında tanınmış bir kişi olan Cüneyt Zapsu'nun akrabasıdır.

Musa Anter yaşadığı dönemde "Kürt salak mı ki bölünmek istesin? Türk batıdaki en iyi yerleri alacak, Kürde ise Güneydoğudaki bereketsiz topraklar kalacak. Yok öyle yağma. İstanbul da bizim, Ankara da, İzmir de. Günü geldiğinde hepsini alacağız." ve "kürdistan dağlarinda uluyan sırtlan ve çakallar ırkının pis bedenlerinden kurtulmak icin intikam; intikam, özgurluk ateşiyle yanan kürdistan'a özgürlük için intikam" gibi kışkırtıcı sözler ile niyetini pek çok kez dile getirmiş, kürtçülüğe ve bölücülüğe büyük hizmet vermiş birisidir.


Ahmet Kaya ve Şivan Perver

Malum ikiside bölücülerin ve kürtçü ideolojiyi benimseyenlerin yakından takip ettiği şarkıcılar. Yaptıkları propoganda gereği Türkiye'de fazla barınamadılar ve ikiside yurtdışına kaçtı. Ahmet Kaya Fransa'da hayatını kaybetti Şivan Perver ise yurtdışında yaşamaya devam ediyor.Geçmişte Ahmet Kaya'nın günümüzde ise Şivan Perver'in Avrupa'nın çeşitli yerlerinde terör örgütüne destek konserlerinde yer alması hepimizin hafızasında. Günümüzde ise Başbakan'ın sıkça dile getirdiği hatta ağzından düşürmediği kişiler arasındalar.



Başbakan'ın Diyarbakır mitinginde bahsettiği ve sahip çıktığı kişilerin tamamı bölücülük ve kürtçülük faaliyetleri ile bir şekilde anılmış veya doğrudan bu faaliyetlerin içinde yer almış kişiler. Erdoğan'ın bölge halkından ve belli gruplardan oy devşirebilmek uğruna bölücülük ve kürtçülük ile özdeşleşmiş kişilere sahip çıkması, onlara atıfta bulunması Türk siyasetinin ne düzeyde tehlikeli noktalara geldiğinin işaretini veriyor. Başbakan bu konuşmaları sadece bazı grupların sempatisini toplayabilmek veya gözlerini boyayabilmek içinmi yapıyor? Yoksa gerçektende Türkiye'de kürtçü siyasette ve faaliyetlerde ciddi gelişmeler mi var? Bu soruların cevabını gelecek daha iyi göstercek. Ancak gerçek olan tek bir nokta var ise o da; Erdoğan'ın birilerinin gönlünü alabilmek için sarfettiği sözlerin başkalarında da yoğun öfke uyandırması...


http://www.mevzuvatan.com/haber/2600...i-kisiler.html (http://www.mevzuvatan.com/haber/2600-erdogan39in-diyarbakir39da-sahip-ciktigi-kisiler.html)