PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bahçeli'nin 'demokrat' danışmanı izin alıp görevinden ayrıldı


kelebek35
08-06-2010, 09:57
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başdanışmanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, görevinden ayrıldı.


Aynı zamanda Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi de olan Prof. Bilgin, son dönemde gerek Ergenekon gerekse anayasa değişikliği konularında parti yönetiminden farklı görüşler dile getiriyordu. Fakat Bilgin'in bu kararı neden aldığı konusunda soru işaretleri bulunuyor. Hürriyet gazetesinin dünkü haberine göre, Bahçeli, referandumda 'evet' oyu verilmesini savunan Bilgin'e 'Ayrıl' mesajı vermişti. Bilgin bu iddiayı yalanlıyor. Genel başkanla ayrılması yönünde bir diyalog yaşamadığını belirten Bilgin, "Beni 'liberal' ve 'evet'çi göstermişler. Oysa ben demokrasiden yanayım, demokrat biriyim. Demokrasi farklı bir siyasi rejim. Liberalizme ise hep karşı oldum. Yazılarımı, açıklamalarımı iyi okusunlar." diyor. Parti içinden bir taşla iki kuş vurmak isteyenlerin çıkabileceğine, gazetecilerin de bu şekilde yönlendirilmiş olabileceğine dikkat çeken Bilgin, "Yurtdışında bir çalışma yaptığım ve partiye sık sık uğrayamadığım için Sayın Bahçeli'den 6 ay izin aldım." açıklamasını yapıyor.

MHP içinde demokrat kimliği ile öne çıkan Vedat Bilgin, katıldığı televizyon programlarında sık sık demokrasi vurgusu yapıyor. Milliyetçilerin demokratik değerlere sahip çıkmasının onların varoluş sebebi olduğunun altını çiziyor. Bu yönüyle Ergenekon davasında sonuna kadar yargı sürecinin sürdürülmesi gerektiğini ısrarla vurguluyor. Bilgin, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu fikrini savunuyor. Bu fikrin, 27 Mayıs darbesinden başlayarak tahrip edildiği ve bu düşüncenin yerine militarizmin ikame edildiği tezine sahip.

ZAMAN

NOYAN
08-06-2010, 11:53
"Görevden alındığım iddiası yalan"

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin başdanışmanı Prof. Vedat Bilgin, görevden alındığı iddiasıyla ilgili HABERTURK.COM'a konuştu

05 Ağustos 2010 Perşembe, 11:35:19

http://www.haberturk.com/polemik/haber/539200-gorevden-alindigim-iddiasi-yalan