PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sağlam; Zirveye oynayacak takımların en iyisi Bursaspor


Melancholy
08-04-2010, 11:50
Zirveye oynayacak takımların en iyisi Bursaspor

http://www.8sutun.com/pics/news/030820101128481417503_2.jpg

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, zirveye oynayacak takımlar arasında en iyisinin yeşil-beyazlı ekip olduğunu söyledi.

Cihan

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa kupası maçlarında iyi bir görüntü vermediklerini dile getiren Sağlam, "Bursaspor yine onların arasında en iyisi." dedi.
Bursa'da yayın yapan AS TV'de 'Markaj' isimli programa katılan başarılı teknik direktör, şampiyon olan bir takıma şehirden destek gelmemesine üzüldüğünü kaydetti. Oyuncularına şampiyonluk primlerinin ödendiğini hatırlatan Sağlam, şehirden gelecek katkılarla bu pirimin oranını yükseltmeyi umduklarını ancak hiçbir katkının gelmediğini vurguladı.

"Bu tür dönemlerde insanlar çıkar moral olsun diye bornoz takımı, kestane şekeri getirirdi." diyen Sağlam, buna ihtiyaçlarının olmadığını ancak manevi destek olması açısından bunun bile yapılmadığını belirtti.


"BURSASPOR'DAN AYRILABİLİRDİM AMA YAPMADIM"

Şampiyon olduktan sonra 'yapacak bir şeyim kalmadı' deyip ayrılabilecekken, böyle davranmadığını ifade eden başarılı çalıştırıcı, şöyle konuştu;

"Zaten, bir Türk antrenörün en büyük hayali bir Anadolu takımını şampiyon yapmaktır. Fakat ben burada çok mutlu ve huzurluyum. Gelecekle ilgili mutlaka planlarım var. Eğer, hedeflerimizle örtüşecek ortamlar sürekli oluşursa uzun yıllar Bursaspor'da çalışmak isterim. Ne zaman kulüp ve şehrin hedefleriyle bizim hedeflerimiz örtüşmezse, durmamızın anlamı kalmaz. Şu an herhangi bir sıkıntımız yok. İnşallah yeni başarılar elde edeceğiz."


"BU TAKIM YİNE LİGİN ZİRVESİNDE OLACAK"

Takımının bu sezon da ligin zirvesinde olacağına işaret eden Sağlam, "Bizim en büyük hedefimiz bu. Bir sonraki yıl herkes şampiyon olacak takımlar arasında Bursaspor'u da gösterecek.'' diyerek şöyle konuştu;

''Zaten, yeni sezonla ilgili konuşursak; diğer takımları da görüyoruz. En avantajlı, en iyi takım biziz. Kadromuzu koruduk, önemli takviyeler yaptık. Emin olun, bu takım yine ligin zirvesinde olacaktır. Ben hem futbolcu hem de teknik adam olarak Şampiyonlar Ligi'nde görev yaptım. Takımımızda o heyecanı yaşayan isimler de var. Yani Avrupa'ya yakınız."


"AYAKLARIMIZ YERE SAĞLAM BASMALI"

Takımın 2 sene önce küme düşmeye oynadığını ve 1,5 yıl gibi bir süreçte ise şampiyon olduğunu hatırlatan genç teknik adam, camiaya şöyle seslendi;

"Hepimizin ayakları yere sağlam basmalı. Kendi gerçeklerimizden uzaklaşmayalım. Hayal peşinde de koşmayalım. Farklı beklentiler içine girmeyelim. Bundan sonraki dönemi planlayarak yürütmeliyiz. Biz de 2-3 milyon Euro'ya futbolcu almasını bilirdik. Ancak, sonrası felaket. Bir futbolcu en az 3 yıllık anlaşma istiyor. Seneye şampiyon olamazsanız, o futbolcunun parasını nasıl vereceksiniz. Kulüpler bu yüzden batıyor."


"VEDERSON, TÜRKİYE'NİN EN İYİ SOL BEKİ"

Geçen sezon olduğu gibi bu sene de takıma katkı sağlayacak oyuncuları aldıklarına dikkat çeken Sağlam, yeni transferlerle ilgili olarak şunları söyledi;

"Vederson, bence Türkiye'nin en iyi sol beki. İnsua'yı Kayserispor'u çalıştırırken takip ediyorduk ama maliyeti nedeniyle uzanamıyorduk. Steinert, 2 yıl önce yıldız adayıydı. Talihsiz bir sakatlık geçirdi. Şimdi yeniden doğmaya çalışacak. Bize maliyeti de 100 bin dolar. Hem sağda hem solda oynayabiliyor. Beklentilerimizin üstüne çıkacağını düşünüyorum. Stepanov, Porto bir sürü para ödeyerek Trabzonspor'dan aldı. O da kendisini yeniden ispat etmeye çalışacak. Nunez, Oliympiakos tecrübesi var. Rusya kulüpleri istiyordu. Takımdaki Arjantinlilerin çoğunlukta olması ve Şampiyonlar Ligi nedeniyle bize geldi. İyi isimleri kadromuza kattık. Transferleri yaparken, maddi açıdan da takım içindeki dengeleri bozmadık. Sezon sonunda belki Bursaspor, ligdeki borçsuz 1-2 kulüpten biri olacak."


"SÜPER KUPAYI KAZANMAK ÇOK ANLAMLI OLACAK"

Trabzonspor ile oynayacakları Süper Kupa maçının zorlu geçeceğini hatırlatan Sağlam, lig kupasından sonra Süper Kupa'yı kazanmanın anlamlı olacağını vurguladı. Genç teknik adam, taraftarları İstanbul'a beklediklerini belirterek, iki Anadolu takımının rekabetinin hem sahada hem de tribünde görsel şov ortamında geçeceğine inandığını dile getirdi.


"MARADONA'YI BURSA'YA DAVET EDECEĞİM"

Maradona ile yüz yüze hiç görüşmemelerine karşın, Arjantin Futbol Federasyonu'nun da Milli Takımlar Sorumlusu olan Noyan aracılığıyla görüştüğünü hatırlatan Sağlam, Arjantin Dünya Kupası'nda finale çıkması halinde maça gitmeyi planladığını ancak bunun gerçekleşmediğini kaydetti.

Maradona'yı, bir Şampiyonlar Ligi maçı için Bursa'ya davet edeceğini ifade eden Sağlam, "İnşallah gelir." dedi.

NOYAN
08-04-2010, 12:19
Sivasspor'un düştüğü hataya düşmeyecekler gibi :) başarılar...