PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fethullah Gülen'in 12 Eylülcülere çağrısı: 'Merhamet etmeyin!'


kont
08-01-2010, 17:03
Gülen'in 12 Eylülcülere çağrısı: 'Merhamet etmeyin!'

Temmuz 31, 2010 ekleyen Fatih Polatlı

Fethullah Gülen taraftarlarının bugün darbelere ve darbecilere karşı oldukları izlenimini uyandırmaya çalışmalarına karşın, "Hocaefendi" ve cemaati, 12 Eylül 1980'den sonra, faşist darbeyi ve darbecileri desteklemişti. Sızıntı dergisinin Ekim 1980 tarihli sayısının "Son Karakol" başlıklı başyazısında "ümidimizin tükendiği yerde, Hızır gibi imdadımıza yetişen Mehmetçiğe bir kere daha selam duruyoruz" diyen Gülen, ertesi ay da, "Merhamet" başlıklı başyazıyla darbecilere çağrıda bulunarak, "hem deli hem de kanlı"ya merhametin "mazlumlara" karşı korkunç bir merhametsizlik olacağını savunmuş ve "adalet tevzii vazifesini" [adalet dağıtma görevini] üstlenenlerin, "müteyakkız" olmaları gerektiğini söylemişti. Bu arada, Sızıntı dergisinin arşivinde bulunan Kasım 1980 tarihli başyazı, tr.fgulen.com sitesine aktarılırken, son paragrafın çıkarılması tercih edilmiş. ([U]Kaynak (http://tr.fgulen.com/content/view/13122/23/)). 1982 Anayasası için düzenlenen referandumda "evet" denmesi için çalışmış olan Fethullah Gülen'in Kasım 1980'deki yazısının son bölümü şöyle:

Bir de, merhamet duygusunun, ölçüsüz kullanılması ve su-i istimal edilmesi vardır ki, o da, merhametsizlik kadar, belki daha fazla sevimsiz ve zararlıdır.
Yerinde kullanılan merhamet, bir ab-ı hayat, bir iksir ise, onun su-i istimal edilmesi de, bir zehir bir zakkumdur. Ve, asıl olan da, işte bu terkibi kavramaktır. Oksijen ve hidrojen, belli nisbetleriyle terkibe girince, en hayati bir unsuru meydana getirirler. Nisbet bozulduğu ve ayrı ayrı kaldıkları anda ise, yanıcı ve yakıcı hüviyetlerine dönerler.
Bunun gibi, merhametin de, hem dozu, hem de kime karşı yapılacağı çok mühimdir. ‘Canavara karşı merhamet göstermek iştahını açar, sonra döner dişinin kirasını ister’ Azgına merhamet, onu iyice saldırgan yapar ve başkalarına tecavüze teşvik eder. Yılan gibi zehirlemekten lezzet alana merhamet edilmez. Ona merhamet, dünyanın idaresini kobralara bırakmak demektir.
Eli kanlı, yüzü kanlı; gönlü kanlı, gözü kanlı; hasılı, hem deli hem de kanlıya merhamet, bütün mağdurlara, bütün mazlumlara karşı en korkunç bir merhametsizliktir. Böyle bir tutum ise, kurda acıyıp da, kuzuların hukukunu kâle almama gibi bir şeye benzer ki, kurtları güldürse bile, bütün âsumanı âh u efgâna getirecektir.
Merhamet hissinden mahrumiyet, nasıl bir hoyratlıktır. Öyle de, “zulmü alkışlama, zalimi sevme,’’ en az o kadar, insani değerlere karşı saygısızlık ve i’tisafdır. Ve günümüzde, daha çok, bu türlü havan taslaklarına rastlanıldığı için, milletin kader çizgisinde, adalet tevzii vazifesini yüklenenlerin bunlara karşı müteyakkız olmaları gerekmektedir.
Kaynak: http://www.sizinti.com.tr/konular/ayrinti/merhamet.html (http://www.sizinti.com.tr/konular/ayrinti/merhamet.html)
İLGİLİ YAZI:
Fethullah'ın 12 Eylül'ü: Mehmetçiğe selam! (http://www.haberveriyorum.net/icerik/fethullahin-12-eylulu-mehmetcige-selam)