PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan; Eğer partim ikinci çıkarsa bırakırım !


Melancholy
07-24-2010, 13:00
http://images.ensonhaberim.com/resimler/diger/eger_partim_ikinci_cikarsa.jpg (http://www.ensonhaber.com/eger-partim-ikinci-cikarsa.html)


Başbakan Erdoğan Bursa’da iddialı konuştu

Başbakan Erdoğan, Bursa'da iddialı konuştu: Partimin ikinci çıktığı yerde başbakanlığı bırakırım



Bursa'da Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksek Okulu’nun açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, işsizlik konusuyla ilgili muhalefetin eleştirilerine yanıt verdi.

BAŞBAKANLIĞI BIRAKIRIM
Erdoğan, “İşsizliği engellerim, sıfırlarım diyen babayiğit varsa O sihirli değneğini ortaya koysun onu uygulayalım. Eğer bu ülkeyi seviyorlarsa koysunlar. Eğer biz de bunu uygulamıyorsak gitsin vatandaşa söylesinler. Hiç gerek yok. Şu anda başbakan sıfatıyla huzurunuzdayım. Partimin ikinci sırada çıktığı yerde ben başbakanlığı bırakırım” dedi.

Başbakan Erdoğan, Yalova'daki programını tamamladıktan sonra helikopterle Bursa’ya geldi. Helikopterin indiği Afet Koordinasyon Merkezi’nden kent merkezine geçen Başbakan Erdoğan, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ünlü modacı Faruk Saraç işbirliğiyle restore edilen kentin önemli anıtsal yapılarından biri olan Fabrika-i Hümayun ‘Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’nun açılış törenine katıldı.

Eylül ayında 400 öğrenci ile eğitime başlayacak okulun açılışında konuşan Faruk Saraç, böyle bir hizmet yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, törene katıldığı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Törende konuşan Başbakan Erdoğan tarihi bir eserin bu hale getirilmesinden dolayı çok duygulandığını belirterek, “Hani küllerinden doğan millet olma özelliğimiz var ya. Yine burada küllerinden doğan bir eser ortada. Böyle bir okulu Bursa’ya ve millete kazandıran sanatçı dostumuza ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Salı günü Ankara’da çok önemli bir projenin startını verdiklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, Ulusal Mesleki Eğitim Merkezleri’nin Çalışma, Milli Eğitim, TOBB, TOBB Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirildiğini söyledi.

SADECE YÖK’ÜN AKTÖRLERİ DEĞİŞTİ
Başbakan Erdoğan, mesleki eğitimin ideolojik yaklaşımlarla çok ciddi şekilde örselendiğini belirterek, “Bunun yanında çağı yakalayamayan müfredat, yetersiz altyapı ve özel sektör kamu işbirliğinin yeterince sağlanamaması sonucu mesleği eğitim özel sektörün ihtiyacını karşılamaktan uzak kaldı. Altı yıl boyunca ızdırap çektirdiler. Siz adım atacaksınız çivi çakacaksınız. Ama birileri gelip önünüzde bariyer oluşturacak. On gençten birini okula gönderiyorsunuz İnsaf. ‘Bunun sayısını artırmamız gerekiyor’ diyoruz. ‘Diğerlerinin girmesi gerekiyor’ dedik. ‘Olmaz’ dediler. Şimdi nasıl oldu ? Aynı YÖK. Sadece YÖK’ün aktörleri değişti. İstediğiniz kadar iyi senaryo hazırlayın, başarılı aktör yoksa o senaryo başarısız olur. Senaryo eksik olur ama aktör başarılıysa senaryo başarılı sonuç alırsınız. İnşallah bu tabloyu tersine çeviriyoruz. Her yıl 200 bin kişi modern ve altyapısı olan okullarda eğitim görecek. Özel sektörde staj yapacak. Bu kursiyerlerden yüzde 90’ı, TOBB kuruluşları tarafından istihdam edilecek. 5 yılda 1 milyon işsizin kalifiye eleman olarak iş bulması sağlanmış olacak. Ne iş olursa yaparım dönemi artık geride kalmıştır. Bundan vaz geçeceğiz. Onun için burası çok anlamlı ve o yüzden beni çok duygulandırdı. Devamlı İtalya, İtalya. Neden İtalya. İşte benim ülkemden tasarımcısı da çıkacak. Burada kumaşların dokunduğunu göreceksiniz. Bursa Türkiye’de ipeğin merkezi ama kimse tanımaz. Burası bunu başaracak” dedi.

Yalova'da açılışını yaptığı karbon elyaf tesisleri hakkında da bilgi veren Başbakan Erdağan, işsizliğin milli bir mesele olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İşsizin umudunu istismar ederek dünyanın, ülkenin, ekonominin gerçeklerini hiçe sayarak işsizlikle mücadele edilmez. İşsizlikle mücadele uzun sürede sağlam basan kararlı projelerle gerçekleşir. ‘İşsizliği engellerim, sıfırlarım’ diyen baba yiğit varsa, o sihirli değneğini ortaya koysun onu uygulayalım. Eğer bu ülkeyi seviyorlarsa koysunlar. Eğer biz de bunu uygulamıyorsak gitsin vatandaşa söylesinler. Hiç gerek yok. Şu anda başbakan sıfatıyla huzurunuzdayım. Partimin ikinci sırada çıktığı yerde ben başbakanlığı bırakırım. Bakın bu kadar açık ve samimi konuşuyorum. Çıksınlar desinler ki, böyle böyle ama ne diyorlar ‘Yok öyle, biz oraya geldiğimizde onu açıklayacağız’ tezgah da bu. Benim milletimi bu tezgahı yutmuyor. Çünkü sizi zaten oraya getirmeyecek. Anahtar dağıttınız bu anahtarların netice vermediği ortaya çıktı.”

İŞSİZLİK DAHA DA DÜŞECEK
Küresel kriz döneminde Amerika’da işsizliğin yüzde 10’lara tırmandığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Türkiye yüzde 12’de. Daha da düşüyoruz. Daha da düşeceğiz. ‘Üç- dört puan düşecek’ dedim herkes dalga geçmeye başladı. Üç puanı düştü, dörde gidiyoruz. Mayıs haziran temmuz aylarını duyduğunuzda nasıl düştüğünü göreceksiniz. Teğet geçtiğini söylediğimizde de aynı şeyi söylediler. Teğetten de çok farklı oldu. Onu da hocalarım bulacaklar teğetten çok daha az dokunarak geçen ne varsa. Onu öğrenelim onu anlatalım” dedi.

Bu arada, Başbakan Erdoğan, törenin yapılacağı Fabrika-i Hümayun binasına gelmeden önce işçiler süpürgelerle kürsünün bulunduğu alanı temizlediler.


ensonhaber