PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MHP liderine şerefsizler davası


kelebek35
07-21-2010, 12:04
Meclis'teki son grup konuşmasında kürsüden "Şerefsizler" diye bağıran MHP lideri Bahçeli'ye jet hızıyla dava açıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı konuşmalarında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye manevi tazminat davası açtı.

Edinilen bilgiye göre, Erdoğan'ın avukatları Muammer Cemaloğlu ve Fatih Şahin'in açtığı davanın dilekçesinde Bahçeli'nin dün TBMM grubunda yaptığı konuşma ile 13 Temmuzda ''Referanduma Hayır'' kampanyası kapsamında yaptığı konuşmadaki bazı ifadelere yer verildi.

Dilekçede, Bahçeli'nin bu ifadeleriyle Başbakan Erdoğan'a hakaret ettiği ve gerçek dışı ithamlarda bulunduğu kaydedilerek, Bahçeli'den manevi tazminat talebinde bulunuldu.

BAHÇELİ'NİN OLAY SÖZLERİ

Bahçeli özel harekat polislerinin bıyığıyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in sözlerine tepki göstermiş ve şunları söylemişti:

"Kimse MHP'lileri kendi ırkçı zihniyeti için malzeme olarak kullanamaz. AKP zihniyetini hiç değilse geçmişi şan şeref ve şahadetle dolu kahraman Özel Harekat polislerimizden, şehitlerinin ailelerinden özür dilemeye çağırıyorum. Aksi taktirde bu alçaklık söyleyenin de, söyletenin de, göz yumanın da alnına, nesillerden bile çıkmayacak kadar kazınmış bir şerefsizlik olarak kalacaktır."

MAAŞ KARTINI GÖNDEREYİM

Bahçeli üst üste açılan bu davalar nedeniyle Erdoğan'a tepki göstermiş, "Maaş kartını göndereyim" demişti.

İNTERNETHABER