PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MHP Ülkücüleri şer odağı ilan etti


kelebek35
07-19-2010, 17:56
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, 12 Eylül referandumunda 'hayır' oyu kullanacaklarını belirterek, evet oyu kullanacağını açıklayan eski ülkücüleri 'şer odağı' olmakla suçladı. Kaya, basında evet oyu kullanacaklarına yönelik açıklamaları yer alan ve kendilerini eski ülkücü diye tanıtan kişilere seslerini kesmeleri tavsiyesinde bulundu.

İl Başkanı Zekai Kaya parti binasında yaptığı basın açıklamasında, 1982 Anayasası'nda değişiklik içeren referanduma neden 'hayır' diyeceklerini anlatarak iktidarı eleştirdi.

Kendilerini eski ülkücü diye gösterenleri 'şer odağı ve ihanet şebekeleri' diye tanımlayan Kaya, Türk milliyetçilerinin düne göre bugün daha inançlı bir şekilde yolunda yürüdüğünü kaydetti.

Kaya, "MHP'nin tabanı ve tavanı da bir ve aynı görüştedir. Referandum adı altında ortaya konan ve ihanet kokan oyunlara Türk milliyetçilerinin destek vermesi beklenemez. Yollarını yıllar önce MHP'den ayıran ve farklı kulvarlarda yürüyen, ülkümüzle, sevdamızla ilişkisi kalmamış o paçavraların, kendilerini hala 'eski ülkücü' diye gösterip, 'Biz 12 Eylül'ün intikamını almak için referandumda evet oyu kullanacağız' diyenleri hafif meşrep ve ikiyüzlü davranmaktır.

Son zamanlarda bizim dışımızda bazı olaylar yaşanmakta ve açıklamalar yapılmaktadır. Bizleri son derece hayrete ve şaşkınlığa sürükleyen, basından takip ettiğimiz o açıklamaları yapanların gücü, Türk milliyetçilerini yolundan çevirmeye yetmeyecektir." dedi.

Kaya, "Bundan tam 30 yıl evvel demokrasinin silah zoruyla rafa kaldırıldığı ve askerin yönetime el koyduğu güne tesadüf eden 12 Eylül'de iktidarın zorlamasıyla sandığa gideceğiz. Ortaya koydukları antidemokratik uygulamaları, yargıyı etki altına alma çabaları ve oluşturdukları korku ortamı ile askeri yönetimlere rahmet okutan iktidarın, 'çok daha büyük ve önemli demokratik düzenlemeler yapıyoruz' diyerek önümüze getirdiği anayasa değişikliği paketine parti kararı olarak 'hayır' diyeceğiz." ifadelerini kullandı.

CİHAN
______________