PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Karara en çok sevinen AKP’li


kont
07-08-2010, 13:18
Karara en çok sevinen AKP’li

http://images.ensonhaberim.com/resimler/diger/karara_en_cok_sevinen_akpli_1.jpg
Anayasa Mahkemesi’nin kararına en çok sevinen isim Cemil Çiçek

AKP parti cephesinden Anayasa Mahkemesi'nin kararına yetki gaspı yorumu yapılırken, hükümet sözcüsü Cemil Çiçek'ten bambaşka bir değerlendirme geldi..



Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi'nin Anayasa değişikliği paketine ilişkin kısmi iptal kararını 'fevkalade olumlu bulduğunu'' belirtti.

NİJERYA'DA DEĞERLENDİRME
Çiçek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte D-8 Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Nijerya'nın başkenti Abuja'da gazetecilerin soruları üzerine Anayasa Mahkemesi'nin kararına ilişkin kısa bir değerlendirme yaptı.

ANAYASA PAKETİ BU HALİYLE ÇOK İYİ
Anayasa değişikliğinin en iyi halinin TBMM'den çıkardıkları şekilde olduğunu ifade eden Çiçek, ''Kararı fevkalade olumlu buluyorum. Anayasa değişikliği paketi bu haliyle de çok iyi'' dedi.

Referandumun 12 Eylül 2010'da yapılacağını belirten Çiçek, ''Ben de gidip 'evet' oyumu kullanacağım'' diye konuştu.
TBMM BAŞKANI İSE TEPKİLİ
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in Anayasa Mahkemesi kararı yorumu ise daha sertti. Mehmet Ali Şahin 'Karar Meclis’in yetkisine müdahaledir. Mahkeme kendi sınırlarına dönmek zorundadır. Anayasa Mahkemesi’nin yetki gaspı demokraside zafiyet yaratacak. Erkler başka erklerin sınırlarına giremez...' açıklamasını yaptı.



http://www.ensonhaber.com/sahin-karar-meclisin-yetkisine-mudahaledir.html