PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gandi Kemal siyaset okuluna başladı


kelebek35
07-02-2010, 10:08
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, son genel kurulda PM'ye giren Sosyolog Prof. Sencer Ayata'dan “siyaset retoriği” konulu dersler almaya başladığı ortaya çıktı. Derslerin CHP Genel Merkezinde Kılıçdaroğlu'nun odasında verildiği ve periyodik sohbetler şeklinde geçtiği belirtiliyor.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, etkili konuşma ve kamuoyu önünde orijinal fikir ve eylemlerde bulunma konusunda özel ders aldığı belirtiliyor. CHP yönetiminin de Kılıçdaroğlu'nun bu konuda esaslı bir eğitime ihtiyacının olduğu konusunda ısrar ettiğine dikkat çekiliyor.

CHP'nin kaset skandalı üzerine istifa eden eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kendine özgü konuşmaları ve şaşırtıcı çıkışlarına alışkın olan CHP yönetimi ve tabanının, bir ayı aşkın süredir Genel Başkanlık koltuğunda oturan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan benzer bir performans bulamamanın sıkıntısını yaşadığı ortaya çıktı. Bu yüzden son genel kurulda Parti Meclisi'ne giren Sosyolog Prof. Sencer Ayata'dan Kılıçdaroğlu'nun “siyaset retoriği” konulu dersler almaya başladığı öğrenildi. Derslerin CHP Genel Merkezinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun odasında verildiği ve periyodik sohbetler şeklinde geçtiği belirtiliyor.

Ayata, konuyla ilgili görüşme taleplerimize olumlu cevap vermezken, ders niteliğindeki bu toplantılara Kılıçdaroğlu'ndan başka kimsenin iştirak etmediği öğrenildi.

ETKİ ALTINDA KONUŞTUĞUNU İLK GÜRSEL TEKİN İFŞA ETTİ

Kılıçdaroğlu'nun Başbakan'a ‘Recep Bey' diye hitap etmesinin altındaki nedeni ve medyanın Kılıçdaroğlu üzerindeki doğrudan etkiyi ilk CHP İstanbul eski İl Başkanı ve Parti Meclisi üyesi Gürsel Tekin ifşa etmişti. Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP kurultayında yaptığı konuşma metninin bir gece öncesi değiştirildiğini ve bu değişiklikte bazı medya mensuplarının etkisinden bahsetmişti. Tekin, “Medya Kılıçdaroğlu'nu yanlış yönlendiriyor” demişti. Gürsel Tekin, otelde karşılaştığı gazeteci Elif Çakır'a, şunları söylemişti: “Benim yazdığım satırlar arasında AKP'yi hedef alan söylemler ve Başbakanı hedef alan polemikler yoktu. Gece yarısı benim de haberim olmadan konuşma metni değiştirilmiş. Konuşmayı ben de sizinle birlikte şimdi dinliyorum. Hiçbir şekilde böyle bir konuşma yapılacağından haberim yoktu. Kısmen benim paragraflarım da yer alıyor ama bütün olarak içerik farklı. Tüm Türkiye bizi izliyor. Bu insanlara partimizi ve politikalarımızı anlatmamız gerekiyordu. Buna ihtiyacımız olduğu bir günde polemik yapılmamalıydı. Medya, Kılıçdaroğlu'nu yanlış yönlendiriyor.”

SINIRDAKİ MEVZİYE GİTME ÖNERİSİ DE MEDYADAN GELDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sınır bölgesindeki Gediktepe karakoluna yaptığı ziyaretten sonra da medyada çıkan polemikleri aynen kalıp halinde konuşmalarında kullanmaya başlayan Kılıçdaroğlu, belirli medya organlarının muhabirleri tarafından kendisine yöneltilen, “Siz de Gediktepe'ye gidecek misiniz?” sorusu ve telkinleri üzerine Gediktepe'ye gitme kararı aldığını açıklamıştı.

BAŞBAKAN'A GÖRÜŞME TEKLİFİ YAPTI AMA BAHÇELİ'NİN ETKİSİNDE KALDI

Yine medyanın Başbakan Erdoğan ile Baykal'ın görüşmeye yanaşmadığını, kendisinin böyle bir görüşmeyi yapıp yapmayacağına dair sorularına ise Kılıçdaroğlu, “Elbette ki görüşürüz” diye cevap verdi. Başbakan Erdoğan önceki gün grup konuşmasında Kılıçdaroğlu'na açıkça görüşme önerisinde bulundu. Aynı gün MHP lideri, Başbakan ile görüşüp görüşmeyeceği sorulduğunda ancak cumhurbaşkanının nezaretinde bir görüşmenin olabileceğini söyledi. Öğleden sonra Bahçeli'nin bu çıkışından etkilenen Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın görüşme önerisine karşılık, “Başbakan kendini cumhurbaşkanı mı sanıyor?” dedi. Kılıçdaroğlu'nun ortaya koyduğu siyasi tavırlarının bu sebeple orijinal olmadığı ve etki altında hareket ettiği belirtiliyor.


VAKİT