PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Abd : 1 Gana : 2


Melancholy
06-27-2010, 11:52
http://www.ajansspor.com/resimv3/gana_abd_sevinc_10.jpg


Gana çeyrek finalde..
2010 Dünya Kupası 2. tur maçında ABD ile karşılaşan Gana, uzatmaya giden maçta rakibini 2006'da olduğu gibi 2-1 yendi ve tarihinde ilk kez çeyrek finale yükseldi..

NOTLAR.. NOTLAR..
2010 Dünya Kupası 2. tur maçında ABD ile Gana kozlarını paylaştı.. Rustenburg'daki 44 bin seyirci kapasiteli Royal Bafokeng Stadı'nda yapılan karşılaşmada Macar hakem Viktor Kassai düdük çaldı. Kassai'nin yardımcılıklarını ise Gabor Eros ve Tibor Vamos yaptı.

GANA İYİ BAŞLADI, GOLÜ BULDU
Mücadeleye rakibine oranla daha iyi başlayan Gana, 5. dakika öne geçmeyi başardı. Orta alanda kaptığı topla ilerleyen Kevin-Prince Boateng'in ceza yayı sol yanından yaptığı yerden vuruş yakın köşeden ağlara gitti.

OYUN HAKİMİYETİ GANA'DA
Oyun şablonunu bir türlü oturtamayan ABD karşısında skor avantajını erken eline geçiren Gana, topla daha çok oynayan taraf görüntüsü sergiledi ve farkı arttırmak için kanatlardan yaptığı akınlarla sonuç almaya çalıştı. Hücuma hızlı çıkışlarıyla bilinen ABD ise istediği boş alanları 35. dakikaya kadar bulamadı.

MUTLAK GOL KAÇTI
ABD, 35. dakikada kendisi adına maçın en tehlikeli pozisyonunu yakaladı. Dempsey'nin pasıyla hafif sağ çaprazdan ceza sahasına giren Findley'nin vuruşunda Kingson ayağıyla topu karşıladı ve beraberliğe izin vermedi.

DÜŞÜK TEMPODA BİTTİ
ABD'nin kaçırdığı golden sonra tempo oldukça düşerken, iki ekip de atak bir görüntü sergileyemedi ve karşılaşmanın ilk yarısı Gana'nın 1-0'lık sütünlüğü ile sona erdi.

BU KEZ ABD İYİ BAŞLADI
İkinci yarıya daha iyi başlayan ABD, 47. dakikada maçtaki 2. net pozisyonun buldu. Sağdan Donovan'ın yerden ortasında savunmadan seken topu Altidore, oyuna ikinci yarıda dahil olan Feilhaber'in önüne bıraktı.. Kaleciyle karşı karşıya kalan Feilhaber'in vuruşunda Kingson gole izin vermedi.

DONOVAN EŞİTLEDİ
İkinci yarıdaki baskısını sürdüren ABD, çabalarının karşılığını aldı.. 61. dakikada ceza sahasına giren Dempsey, Mensah'ın müdahalesi ile yerde kaldı, hakem penaltı kararı verdi.
Penaltıda kaleciyi terse yatıran Donovan'ın vuruşunda yan direğe çarpan top ağlara gitti ve skora denge geldi.

MAÇ UZADI
Golden sonra ataklarına devam eden ABD, öne geçecek fırsatları bulmasına rağmen gününde olan kaleci Kingson'ı geçemedi. İlk yarının aksine ikinci yarıda dağınık bir görüntü çizen Gana ise Tim Howard'ı zorlayacak pozisyonlar bulamadı ve maçın normal süresi 1-1 sona erdi..

GYAN ÖNE GEÇİRDİ
93. dakikada Gana yeniden öne geçti.. Atılan uzun pası iyi kontrol eden ve Bocanegra'nın müdahalesine rağmen yere düşmeyen Gyan, sol ayağıyla sert vurdu ve topu Howard'ın üzerinden ağlara gönderdi.

HOWARD DA GOL ARADI
Mücadelenin son bölümlerinde kazanılan köşe vuruşunda, ABD'nin tecrübeli kalecisi Tim Howard da rakip kalede gol ararken, devam eden pozisyonda bile kalesine dönmeyerek Kingson ile hava topu mücadelesine çıktı.

http://www.ajansspor.com/resim/hwrd_kngsn_byk.jpg

GANA ÇEYREK FİNALDE
ABD'yi uzatmalar sonunda 2-1 mağlup eden Gana, tarihinde ilk kez çeyrek finale yükseldi ve Uruguay'ın rakibi oldu. İki ekip arasındaki mücadele 2 Temmuz Cuma günü yapılacak.

RÖVANŞI VERMEDİ
ABD ile tarihinde ilk kez 2006 Dünya Kupası'nda karşılaşan ve rakibini gruptaki son maçta 2-1 mağlup ederek son 16'ya kalan Gana, bu kez de sahadan aynı skorla galip ayrılarak çeyrek finale yükseldi.

GYAN VE DONOVAN 3'LEDİ
Gana'nın başarılı oyuncusu Gyan, bu maçta attığı goller birlikte turnuvadaki 3. golüne imza atarken, kupaya veda eden ABD'nin gözde oyuncusu Donovan da organizasyonu 3 golle tamamladı.

KINGSON BAŞARILIYDI
Gana'nın ABD'yi 2-1 yendiği maçta kalesinde penaltı golü gören kaleci Kingson, tehlikeli ABD ataklarında kalesinde güven verdi ve kritik kurtarışlara imza atarak takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı.

GANA, ÇEYREK FİNAL GÖREN 3. AFRİKA TAKIMI OLDU
Gana, dünya kupaları tarihinde, Afrika'dan çeyrek finale kalma başarısı gösteren 3. takım oldu. Daha önce Afrika'dan Kamerun (1990) ve Senegal (2002) kupada çeyrek final oynamıştı.

İstatistikler: ABD GANA
Topla Oynama Yüzdesi: 51 49
Şut Sayısı: 20 16
Kaleyi Bulan Şut Sayısı: 6 6
Korner: 3 4
Ofsayt: 1 4
Faul: 11 18
Sarı Kart: 3 2
Kırmızı Kart: - -

ABD: 1 - GANA: 2

Stat: Royal Bafokeng

Hakemler: Viktor Kassai (Macaristan), Gabor Eros (Macaristan), Tibor Vamos (Macaristan)

ABD: Tim Howard, Steve Cherundolo, Jay DeMerit, Jonathan Bornstein, Carlos Bocanegra, Landon Donovan, Michael Bradley, Ricardo Clark (Dk. 30 Maurice Edu), Clint Dempsey, Jozy Altidore (Dk. 91 Herculez Gomez), Robbie Findley (Dk. 46 Benny Feilhaber)

Gana: Richard Kingson, John Pantsil, Jonathan Mensah, John Mensah, Hans Sarpei (Dk. 73 Lee Addy), Anthony Annan, Samuel Inkoom (Dk. 113 Sulley Muntari), Kevin-Prince Boateng (Dk. 78 Stephen Appiah), Andre Ayew, Kwadwo Asamoah, Asamoah Gyan

Goller: Dk. 5 Boateng, Dk. 93 Asamoah Gyan (Gana), Dk. 62 Donovan (penaltıdan) (ABD)

Sarı kartlar: Dk. 7 Clark, Dk. 17 Cherundolo, DK. 68 Bocanegra (ABD) Dk. 61 Mensah, Dk. 90

Ajansspor