PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başbakan: Yargı güvenilir değil !


Melancholy
06-19-2010, 10:46
http://www.haber3.com/images/news/356343.jpg


Bir ülkenin başbakanı, o ülkenin yargısı için "güvenilir değil" der mi ? Erdoğan'sa der..

YARGITAY’a, “O kararla yargı güvenilirliğini bitirdi”, İSRAİL eleştirilerine, “Gazeteciler cesursa ben de sünepe değilim”, TERÖRİST annelerine, “Çocuklarınızı kanlı tüccarların elinden alın”, AÇILIM bitti diyenlere, “Aynı kararlılıkla devam ediyor” diye seslendi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan Ankara’da dün AK Parti il başkanlarıyla bir araya geldi, partililerine seslenirken önemlimesajlar verdi. Prof. Dr.Mehmet Haberal’ı tutuklayan 9 Ergenekon hâkiminin tazminat ödemesine ilişkin Yargıtay kararını ve “Açılım bitti” yorumlarını değerlendiren Erdoğan, hükümetin İsrail politikasını eleştiren gazetecilere ve terörist annelerine seslendi. Başbakan Erdoğan şumesajları verdi:

İDEOLOJİDEN FARKI YOK:

(Haberal kararı) Hakkında karar kesinleşmemiş ve yargı süreci devamederken, Anayasa’yı çiğneyerek böyle bir kararı verme yetkisini, üst mahkeme kendisinde nereden buluyor? Bundan sonra mahkûmolandan tutuklusuna kadar hepsi için böyle bir kapı açılacak. Şimdi herkes bu tür davalar açarak kendilerine yeni çıkış yolları arayacak. Bunun altından neyle kalkacaksınız? Hangi hukuka ve hangi maddeye dayalı olarak böyle bir adımatıyorsunuz? Bunun ideolojiden ayrı bir yanı olamaz. Bunun kendi özel dünyalarındaki verilmiş karardan başka bir özelliği yoktur. Buna ne kendileri inanıyorlar ne demilleti inandırabiliyorlar. Ben inanmıyorum, kimsenin de inandığına ihtimal vermiyorum. Çünkü yargı o kararla güvenilirliğini adeta bitirmiştir. 9 hâkime böyle cezayı verdiğiniz andan itibaren bu ülkede yargının güvenilirliği kalmaz.

YENİ BİR İHALE ALDI:

Terör örgütü geçmiş dönemlerde olduğu gibi yine kirli oyunların içine girmiştir. Yeni bir ihale almıştır. Şu anda bunun gereğini yerine getirmektedir. Örgüt bu tür saldırılarla farklı amaçlara, farklı oyunlara hizmet etmektedir. Bunlar, 30 yıldır tezgâhlanan oyunlardır. Bugün bir kez daha yeni baştan vizyona sürülmek isteniyor.

ASKERİMİZİN MORALİ:

Terörle etkin bir şekilde mücadele eden askerimizin, polisimizin, jandarmamızın, güvenlik ve istihbarat birimlerimizinmoralini bozacak yaklaşımlardan herkes özenle kaçınmalıdır. Terörü istismar ederek, rant devşirmenin peşinde olanlar, en az terör örgütü kadar suçludurlar ve bu cinayetten de sorumludurlar.

YILDA 5 BİN ŞEHİT VARDI:

Şimdi “Çıkardılar bir açılım, terör arttı” diyorlar. Yılda 5 bine yakın şehidimizin olduğu o dönemde demokratik açılım mı vardı? Niye o zaman yılda 5 bin şehidimiz oldu.Maalesef geçmişte demokratik hakların olmaması, ekonomik kalkınmanın olmaması, ayrımcılığın had safhaya ulaşması terörü azdırmış olabilir. Bugün terör olayları görülüyorsa bunun sebebi açılımsüreci değildir, terör örgütünün açılımdan duyduğu rahatsızlıktır.

AÇILIM SÜRECEK:

Milli birlik ve kardeşlik süreci hız kesmeden devamedecek. Dış politikadaki, ekonomideki atılımların, demokrasi hamlelerinin bir kez daha ertelenmesine aslamüsaade etmeyeceğiz. Terörün finansörlerine, ipleri elinde tutan savaş baronlarına, silah tüccarlarına asla boyun eğmeyeceğiz. 30 yıldır yanlış politikalarla terörü bu noktaya taşıdılar. Şimdi bir kez daha yenilmekten, vazgeçmekten, geri çekilmekten söz ediyorlar. Ne geri çekileceğiz, ne de vazgeçeceğiz.

KÜRT ANNELERE:

Bütün Kürt kökenli annelere sesleniyorum; çocuklarınızı bu kanlı tüccarların elinden çekin alın. Sizlerin de yüreği yanıyor, uykularınız kaçıyor. Bu kanlı oyuna sizler de karşısınız ama lütfen hem karşı durun hemsesinizi yükseltin. Bu kanlı senaryoyu ancak sizler el ele verirseniz bozabilirsiniz. Yüreğinizi ortaya koyun, “yeter artık” deyin. Anadolu kadınına yakışan bir olgunluklamasaya yumruğunuzu vurun ve çocuklarınıza sahip çıkın. Ülkenin diğer kesimlerindeki annelere, babalara, gençlere de sesleniyorum; terör bizim aramıza nifak sokmaya çalışıyor. Topyekûn bir halka, kitleye karşı öfke oluşmasını, nefret oluşmasını sağlamaya çalışıyor.

SÜNEPE DEĞİLİM:

“Türkiye-İsrail arasında barışın olması için İsrail yönetiminin ve Türkiye’den AK Parti yönetiminin gitmesi lazım” diyen köşe yazarları var. Bunu utanmadan, sıkılmadan televizyonlarda söyleyecek kadar damaşallah cesurlar. Onlar bunu söyleyecek kadar cesur, bu ülkenin Başbakanı, iktidar partisinin Genel Başkanı bunu seyredecek kadar sünepe, öylemi?

BAŞBAKAN’IN ELEŞTİRDİĞİ KARAR

BAŞBAKAN Erdoğan’ın eleştirdiği Yargıtay kararı; Ergenekon davasından tutuklu Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın kendisini kasten tahliye etmediklerini öne sürüp, 20’şer bin liralık tazminat davası açtığı 9 hâkimden bin 500’er lira tazminat kazanmasına ilişkin. Yargıtay, Haberal’ın, “Sorgusunda kendisine yöneltilen 180 sorunun hiçbirinin terör örgütü kurmak ve yönetmekle ilgili olmadığı, buna rağmen tahliyesine karar verilmediği ” gerekçesiyle açtığı davada, 9 hâkimi bin 500’er lira tazminat ödemeye mahkûm etti. Hâkimlerin kararı temyiz etme hakları var.

haber3

NOYAN
06-19-2010, 13:13
49 yıllığına sınır arazilerini kiralayacaktı da anayasa mahkemesi izin vermedi, ondan güvenmiyordur.