PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Japonya : 1 Kamerun : 0


Melancholy
06-14-2010, 19:32
http://www.ajansspor.com/resimv3/japonya_kamerun_sevinc.jpg


Honda, hayat onda!
Hollanda'nın favori olduğu E Grubu'nda, Japonya sürprize imza attı! Grubun güçlü ekibi Kamerun, Honda'nın golüyle sahadan boynu büyük ayrıldı...

FOTOĞRAF GALERİSİ


http://www.ajansspor.com/galeri/ajs/galerib160_3301.jpg (http://www.ajansspor.com/2010dunyakupasi/genel/galeri/3301/1.html)

NOTLAR.. NOTLAR.. NOTLAR..

2010 Dünya Kupası E Grubu'nda Japonya ile Kamerun'u karşı karşıya getiren mücadele keyif vermedi. Maçın büyük bölümü orta alanda geçerken, kalitesiz futbol tribünleri de etkiledi.

Vuvuzela seslerinin hiç susmadığı maçta, taraftarları heyecanlandıracak çok fazla atak yaşanmadı.

-ETO'O ZAMAN ZAMAN..-
Bloemfontein kentindeki 45 bin seyirci kapasiteli Free State Statı, mücadele boyunca zaman zaman Kamerun'un yıldız ismi Eto'o'nun ayağına top geldiğinde heyecan yaşadı.

Vuvuzela sesleri Eto'o'nun ayağına top geldiği anlarda artarken, golcü futbolcu zaman zaman etkili hareketler yapsa da, takımının kaderini değiştiremedi.

-KAMERUN İLK KEZ-
Japonya karşısında tutuk bir futbol sergileyen Kamerun, şu ana kadar dünya kupalarındaki ilk maçında yenilgi yüzü görmemişti.

Afrika'nın çok şey beklediği takımlardan olan Kamerun, 1990'daki turnuvada oynadığı ilk maçta Arjantin'i yenme başarısını da göstermişti. Ancak Japonya, Kamerun'un iyi serisini sonlandırdı.

-JAPONYA NİHAYET-
Kamerun'un bu iyi serisini bozan Japonya, kendi kötü serisini de bu maçla birlikte sona erdirdi. Kamerun karşısında bir gol bulan ve Afrika ekibinin son dakikalardaki ataklarında kalecisinin de yardımıyla rakibine gol şansı vermeyen Uzak Doğu temsilcisi, kendi ülkesi dışında yapılan turnuvalarda galibiyet yüzü görmemişti. Japonya bu zaferle birlikte hem 3 puan, hem de bu kötü gidişi durdurmanın sevincini yaşadı.

Japonya FIFA dünya sıralamasında 45. sırada yer alırken, Kamerun milli takımı 19. sırada yer alıyor.

-SON ANLARDA YILDIZLAŞTI-
Büyük bölümü keyif vermeyen maçta son dakikalarda puan arayışını artıran Kamerun zaman zaman gole yaklaştı. 85. dakikada Kamerun beraberlik golüne çok yaklaştı. Mbia'nın ceza sahası dışından yaptığı sert vuruş sol çataldan geri dönerken, Kamerun taraftarı büyük üzüntü yaşadı.

Son anlara ise kritik hamleleri ve kurtarışları ile Japonya kaleci Eiji Kawashima damga vurdu. 90 +3'te sağ kanattan Geremi'nin ortasında Webo'nun vuruşunu son anda çıkaran Kawashima, takımına 3 puan kazandıran isim oldu.

-SONG YEDEK-
Bu arada kupanın en deneyimli ismi olan Trabzonsporlu Song mücadelede yedekler arasında yer alırken, Kayserispor'un kalecisi Souleymanou Hamidou mücadelede 90 dakika forma giydi.

Ankaragüçlü Geremi Njitap 75. dakikada oyuna dahil olurken, bir dönem Galatasaray forması giyen Junichi Inamoto ise 88'de oyuna dahil oldu.

-JAPONYA AVANTAJ SAĞLADI-
Grupta Hollanda Danimarka'yı 2 golle geçerek ilk maçlar sonunda zirveye yerleşirken, Japonya ise kazandığı 3 puanla ikinici sıraya kuruldu.

Grup, 19 Haziran tarihinde oynanacak Hollanda - Japonya ve Kamerun - Danimarka mücadeleleri ile şekillenecek. Ancak aldığı 3 puanla Japonya ikinci maçlar öncesinde avantaj elde etti.

JAPONYA 1 - 0 KAMERUN

Stat: Free State

Hakemler: Olegario Benquerenca (Portekiz), Jose Manuel Silva (Portekiz), Bertino Miranda (Portekiz)

Japonya: Eiji Kawashima, Yuki Abe, Yuji Nakazawa, Tulio, Yuichi Komano, Yuto Nagatomo, Yoshito Okubo (Dk. 81 Kisho Yano), Yasuhito Endo, Makoto Hasebe (Dk. 88 Junichi Inamoto), Daisuke Matsui (Dk. 69 Shinji Okazaki), Keisuke Honda

Kamerun: Hamidou Souleymanou, Stephane Mbia, Sebastien Bassong, Nicolas Nkoulou, Benoit Assou-Ekotto, Jean Makoun (Dk. 75 Geremi), Enoh Eyong, Achille Webo, Joel Matip (Dk. 63 Achille Emana), Samuel Eto'o, Eric Choupo-Moting (Dk. 75 Mohamadou Idrissou)

Gol: Dk. 39 Keisuke Honda (Japonya)

Sarı kartlar: Dk. 72 Nkoulou (Kamerun) Dk. 90 Abe (Japonya)

Ajansspor

NOYAN
06-14-2010, 19:37
Eto biraz daha ileride oynasaydı sonuç farklı olurdu.

DİGİMAX
06-15-2010, 00:38
japonyo japonya:D