PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünyaya az daha rezil oluyorduk


NOYAN
06-02-2010, 14:50
Dünyaya az daha rezil oluyorduk


02 Haziran 2010 Çarşamba 14:40

http://217.195.192.172/images/news/124612.jpg


BM İsrail'i kınama kararı aldı ama dünyayı ayağa kaldıran Türkiye'nin meclisi ortak deklarasyonda zar zor uzlaştı.

İNTERNETHABER.COM- İsrail'e karşı ortak deklarasyon Meclis'te kriz çıkardı. Muhalefet ile iktidarın anlaşmazlığa düştüğü deklarasyon 1 saat gecikmeyle imzalandı.
Türkiye dış politikada aktif tutum izliyor ama içeride hesaplar çok başka oldu.. AK Partili Ömer Çelik ortak metne itiraz etti. Muhalefet ambargo istedi, iktidar bu talebi siyasi bularak karşı çıktı.
AK Parti muhalefetin istediği "Meclis İsrail'e karşı ekonomik ve askeri tedbir almasını beklemektedir" ifadesine itiraz etti.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Metni AK Parti'nin imzalamamasını yadırgıyoruz. AK Parti metni imzalamalı ve deklarasyon yayınlanmalı" dedi.
Ortak deklerasyon skandala dönüşmek üzereydi ki bir süre sonra AK Partili vekil Suat Kılıç metni imzaladı ve ortak deklarasyon ittifakla tamamlanmış oldu.
İÇ POLİTİKA MANEVRASI
AK Partili Bekir Bozdağ muhalefeti iç politika yapmakla suçladı. Bozdağ ortak metinle ilgili NTV'ye konuştu: "Esas amaç İsrail'in terör eylemine karşı sessiz kalınmasına tavır koymak hem de İsrail'i protesto etmekti. Muhalefet hükümete karşı bildiri yayınlamak istedi. Bu ifade karşı iç politika manevrası gibi duruyor. Böylesi bir konuyu iç politika malzemesi yapmak doğru bir yaklaşım değil. "

İŞTE TARTIŞMA YARATAN CÜMLE
Çıkan deklarasyonda hükümetin itiraz ettiği şu cümle yer aldı:
"TBMM, Türk hükümetinden, İsrail ile siyasi, askeri ve ekonomik ilişkilerimizi gözden geçirmesini ve gerekli etkin önlemleri almasını beklemektedir."


http://www.internethaber.com/dunyaya-az-daha-rezil-oluyorduk-257409h.htm






Dünyaya cümle alem rezil olduk


02 Haziran 2010 Çarşamba 14:40

BM İsrail'i kınama kararı aldı ama dünyayı ayağa kaldıran Türkiye'nin meclisi ortak deklarasyonda uzlaşamadı.

http://img.internethaber.com/news/124612.jpg

İsrail'e tepkide anlaşamayan partiler deklarasyonda yayınlanmayacak. İsrail'e karşı ortak deklarasyon siyasi partilerin farklı hesaplarına kurban gitti.

Türkiye'nin dış politikadaki aktif tavrı içeride bambaşka bir görüntü çizdi. Muhalefet ambargo istedi, iktidar bu talebi siyasi bularak karşı çıktı. AK Parti temsilcileri deklarasyonu imzalamayacaklarını dile getirdiler.

TBBM'de İsrail'i kınama deklarasyonu üzerinde partiler arasında anlaşmazlık çıktı. AK Parti muhalefetin istediği "Meclis İsrail'e karşı ekonomik ve askeri tedbir almasını beklemektedir" ifadesine itiraz etti.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Metni AK Parti'nin imzalamamasını yadırgıyoruz. AK Parti metni imzalamalı ve deklarasyon yayınlanmalı" dedi.

http://www.internethaber.com/dunyaya-cumle-alem-rezil-olduk-257409h.htm

NOYAN
06-02-2010, 15:14
buyur burdan yak, üç parti bir araya gelip deklarasyon yayınlayamıyorlar.

düzeltme: tepkilerden sonra deklarasyon imzalanmış, haber sitesi bu haberi güncellemiş. haberin ilk halini bırakarak, güncel halini ekliyorum ilk mesaja.

_SoN_
06-02-2010, 15:19
Adamı kanser eder bunlar .

Melancholy
06-02-2010, 15:33
Demek ki bunları tek derdi koltuk kavgası parti ve iktidar kavgası ülkeyi milleti düşünen yok !

NOYAN
06-02-2010, 16:43
http://images.ensonhaberim.com/resimler/diger/meclisin_hazirladigi_israil_deklarasyonu_kabul_edi ldi.jpg (http://www.ensonhaber.com/meclisin-hazirladigi-israil-deklarasyonu-kabul-edildi.html)