PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bahçeli’den Erdoğan’a sert İsrail çıkışı


NOYAN
06-02-2010, 00:36
http://images.ensonhaberim.com/resimler/diger/bahceli_gurup_toplantisinda_konusuyor_canli_1.jpg

Bahçeli’den Erdoğan’a sert İsrail çıkışı

http://images.ensonhaberim.com/resimler/diger/bahceliden_maden_aciklamasi.jpg
MHP Devlet Bahçeli gurup toplantısında İsrail’in gemilere saldırmasını yorumladı

Bahçeli, İsrail'in yardım gemilerine saldırmasına sert çıkarak Başbakan Erdoğan'a öyle sözlerle yüklendi ki..



MHP lideri Devlet Bahçeli bugün parti gurubunda yaptığı açıklamada, İsrail'in yardım gemilerine yaptığı saldırıyı sert sözlerle kınadı. Bahçeli, hükümeti ve Başbakan'ı acizlikle suçlarken, Başbakan Erdoğan'a 'İsrail yardım gemilerimize saldırırken sen Brezilya'dan çalım atıyorsun' dedi.
Sizden Vatan Sevgisi beklemiyoruz ama...
Konuşmasında son bir ayda 23 şehit ve 33 yaralının olduğunun da altını çizen Bahçeli; 'Eli kanlı PKK ve destekçisi Barzani mehmetçiklerimize saldırılarını arttırmıştır. Küresel zalimlerle el ele tutuşarak İslama yapılan saldırılara nasıl seyirci kaldınız. Vatan sevginizi zaten aramıyoruz da bu teslimiyete nasıl sessiz kaldınız.' sözlerini ifade etti.
İşte Devlet Bahçeli'nin gurup toplantısında yaptığı konuşmanın satır başları:
Saldırılar artık tahammül edilemez boyuta ulaşmıştır. Öngörülerimiz birer birer çıkmaya başladı. Ülkemiz siyasal ve ekonomik bir iflas düzeyine gelmiştir. Hükümet ülkeyi uçurum kenarına getirdi. Hükümet tam bir bozgun yaşamıştır. AKP ve Başbakan bu bozgunun yanlızca sonucu değil kaynağıdır.
Bunca uyarıya rağmen yanlışta hala ısrar eden bir ülkenin savaş mağduru ülkeler gibi elleri kelepçeli bir ülkenin yöneticileri gibidir. Türkiye'yi AKP hükümeti değil kanlı küresel kuvvetler yönetmektedir. İsrail yardım gemilerimize saldırırken başbakan Brezilya'da çalım satmaktadır.
Eli kanlı PKK ve destekçisi Barzani mehmetçiklerimize saldırılarını arttırmıştır. Küresel zalimlerle el ele tutuşarak İslama yapılan saldırılara nasıl seyirci kaldınız. Vatan sevginizi zaten aramıyoruz da bu teslimiyete nasıl sessiz kaldınız.
One minute gibi sahte çıkış yapmayın dedik
22 Temmuz seçimlerinde biz bunu gördük ve ya milliyetçilik ya da teslimiyetçilik dedik. One minute gibi sahte çıkışlar yapmayın dedik. Ülkenin güvenliğini ABD'nin merhametine bırakmayın dedik. Milletimizi bölmeyin dedik ve haklı çıktık. Bahaneyi anayasalarda aramayın dedik. Başbakan tamamen tükenmiştir, hükümet tükenmiştir. Başbakan ve ekibi aklını başına almalı ve bu tuzaktan dönmelidir.
İsrail ordusunun yapmış olduğu saldırı doğrudan Türk milletine yapılmıştır
Sivil gemilerimize yapılan saldırılar tüm yurtta infiaal yaratmıştır. Bu saldırının katliama varan bir düzeyde gerçekleşmesi Türk milletine karşı yapılan açık bir düşmanlıktır. İsrail bu kez Türk milletinin evlatlarını da katliama dahil etmiştir. Bu süreçte diplomatların cılız sözleriyle verilecek bir cevap değildir. İsrail ordusunun yapmış olduğu saldırı doğrudan Türk milletine yapılmıştır. Olay gerçekleşirken Başbakan Şili'de Dışişleri Bakanı da Brezilya'da bulunuyordu.
Umarım bu ikazlar Barzani ve Talabaniye karşı söylenen boş sözlerden ibaret olmasın. Türkiye Cumhuriyeti bu saldırıya verilecek cevabı vermeye kadirdir.
TBMM acil toplantı yapmalı
Türkiye'nin sokaklarda taşkınlık yaparak vereceği bir cevap yoktur. Bu konu siyasetin dışında milli bir sorundur. İsrail konusunda milli bir yol izlenmelidir. TBMM'de acil bir toplantı düzenlenmelidir. Hükümet geçmişte yaptığı gibi İsral'le ikircikli tavrından vazgeçmelidir. Gerekirse askeri esaslar belirlenmelidir. Derhal en sert tepki verilmelidir. Geçici ve hamasi üsluptan kaçınılarak milletin kabul edebileceği bir çözüm bulunmalı.
Askerlerimize çuval geçirilirkenki gibi altan alma gibi bir tutum izlenmelidir. İsrail büyükelçimiz geri çekildi ve bu çekilme süresiz olmalıdır. Askeri ve siyasi işbirlikler derhal fesh edilmelidir. Yardım gemileri acilen iade edilmelidir. Ortaya çıkan zararların derhal karşılanması gereklidir.
Bunca yıldır ülkeyi yönetemediğinizi itiraf edin ve yönetimi ehline emanet edin. Makamlar geçicidr. Yapamayan tahrip eden ayıran bölen gidecektir. Başaracak olan gelecektir. Milletim hiç korkmasın MHP varsa umut vardır çare vardır. MHP mutlaka gelecek ve mutlaka başaracaktır.
PKK yeni bir saldırı sistemine geçti
PKK'nın giderek artan saldırıları son haftalarda üst seviyeye ulaşmıştır. Yeni bir saldırı sitemine geçmiştir. Son bir ayda şehit sayımızdaki artış sayısı dikkat çekmektedir. Milletimiz haklı olarak öfkelidir. Bir ay içinde 23 şehit ve 33 yaralımız vardır.
Başbakan'ın güzel gelişmeler diyerek anlattığı Habur olaylarından sonra güzel gelişmelerin devamı gelmemiştir. Açılım iflas etmiştir. Hükümetin PKK ile kaynaşma amacı iflas etmiştir. dün Tunceli'de Hakkari'de İskenderun'da saldıranlar Başbakan'ın açılım arkadaşlarıdır. Bu rezaletlerin müsebbibi AKP hükümetidir.
Sonunda PKK'ya teslim oldular
Açılımı analar ağlamasın diye anlatırken yaşananları milletimize nasıl ifade edeceksiniz. Ülkemiz bölünme batağına sürüklenmektedir. Şiirler okuyup teröröist arkasında gözyaşı dökenler, sonunda PKK'ya teslim olmuşlardır.
Türk milleti atılacak her adımın arkasındadır. Aziz milletimiz bir fiske darbesiyle bütün ihanet darbelerini bertaraf edecek kuvvettedir. İşi ciddiye alın rol yapmayın milleti kandırmayın. Terörle mücadelede pazarlık yaparak elde ettiğiniz sonuç ortadadır. türk milleti etnik kalıntı değildir. siz yapamayacaksanız bile bu millet kendi gücü ile kendi yumruğu ile yok eder defeder. Yeterki önünde durmayın. Yeter ki milletimizi oyalamayın. Böylesine boyun eğerseniz bu aziz millet tarihindeki melunları olduğu gibi sizi de sırtından atar ve sizi tarihin çöplüğüne atar. Ne yazık ki bu yaşananlar İstanbul'un Fethi'nin 550. yılında gerçekleşmektedir. Bu utanç İstanbul2u yeniden bizans yapmaya çalışan Başbakan'ın anlında bir leke olacaktır.
Devletimiz çaresiz ve aciz bir noktadır.
Eşkiya dağlarda ovalarda ölüm kusmaktadır. Hükümet işbirlikçi ve art niyetlidir. Tahrip olmamış değer yıkılmamış kutsal hedef kalmamış gibidir.
Mesele çok ciddidir ve işin şaka tarafı kalmamıştır. Bu manzaraya hiç bir vatan sevdalısının katlanması mümkün değildir. AKP uluslararsı ilişkilerde aracılık ve koridorculuk oynayarak ülkemizin geleceğini küresel güçlerin ellerine teslim etmiştir. Herkes kendi derdine düşmüş ve derin zaafiyetler doğmuştur. Türk milletinin ne tür tuzaklarını bozduğunu biliyoruz. Evet bugün aziz milletimiz yoksul olabilir işsiz kalabilir. Ne var ki hiç kimse bu sebeplerden ötürü boş hayallere kapılmalı. Türk milleti topyekün ayağa kalkarak en sert cevabı verecektir.
Ekonomi politikaları yandaşları doyurma üzerine şekillenmiştir. Vatandaşlarımız her anlamda tükenmiştir. Sosyal hayat yangın yerine dönmüştür. Krizin hasarları çok etkili olmuştur. Bütün esnaf ve sanatkar iş yapamaz durumdadır. İş ve aşın olmaması şiddeti arttırmış ve toplumsal çözünme hızlanmış, ailenin birliği sarsıntılarla yüz yüze kalmıştır.
Vatandaşlarımızın hayatta kalabilmesi için zorunlu tek yol borçlanma olmuştur. Özelliklere bankalara olan borç zirve yapmıştır.
Başbakan şeker tepesini arkasına alıp poz vererek kadraja dikkat ederken yoksulumuz için de dikkatli bir duruş sergilenmilidir. Saltanat koltuğunda düştükten sonra hiç bir kuvvet Başbakan Erdoğan'ın yüce divan yolunda yolsuzluktan yargılamasının önüne geçilemeyecektir.
Kılıçdaroğlu'na mesaj var
Sırf siyaset olsun diye sadece yoksulluk sorunu konuşulmamalıdır. Yeni ve farklı bir vizyon sunamayan iktidar ve ana muhalefet partilerinin bizimle başa çıkabilmeleri söz konusu değildir. Özellikle toplam istihdam içerisindeki sayısı 9 milyona ulaşan kayıt dışı çalışanların durumu adalet ve vicdan duygularını kamçılamaktadır. Hükümetin işsizliğin üzerinden gelebilmesi için kayıt dışına müdahale etmesi gerekiyor. Ne var ki AKP zihniyeti özellikle hizmetler sektöründe çalışan arkadaşlarımızın durumundan söz etmemektedir. Elbette bir işe girmek her vatandaşımızın hakkıdır. Bu işin yeterli bir ücret düzeyine de sahip olması zorunluluktur.
Ekonomideki büyüme vatandaşımıza yaramamıştır. Refaha ulaşamayan milletimiz gelir dağılımındaki bozulmayla daha fakir bir duruma düşmüştür. Hem işsziliği hem de yoksulluğu çözmek hükümetin birinci görevidir. AKP'nin işsizliği tek başına çözemeyeceğini açıklaması AKP politikalarının iflasıdır.
Katma değer yaratılmada payı olanların paylaşımda eşit pay alamamaları ortadan kaldırılmalıdır. İşsizliğin azaltılmasında ekonomik seferberlik ilan edilmelidir. Yoksul vatandaşlarımız üzerindeki vergi yükü azaltılmalıdır.



http://www.ensonhaber.com/bahceli-gurup-toplantisinda-konusuyor-canli281.html