PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk grup toplantısı


NOYAN
06-02-2010, 00:35
http://images.ensonhaberim.com/resimler/diger/kemal_kilicdaroglunun_ilk_grup_toplantisi_1.jpg

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk grup toplantısı

http://images.ensonhaberim.com/resimler/diger/kemal_kilicdaroglu_kimdir.jpg
Kemal Kılıçdaroğlu CHP grubunda canlı konuştu

CHP'nin yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk kez CHP grubunda konuştu.



Deniz Baykal da genel başkan sıfatı olmadan ilk kez grup toplantısında katıldı. Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ve Ankara Bağımsız Milletvekili Emrehan Halıcı, CHP’ye katıldı. Halıcı ve Genç, grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanına geldiler. Genç ve Halıcı’ya rozetini Kılıçdaroğlu taktı.
http://www.ensonhaber.com/resimler/diger/baykal_109.jpg
ORANTISIZ GÜÇ
İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını değerlendiren Kılıçdaroğlu "İsrail’de aşırı sağcı bir hükümet var. İsrail’in iki temel suçu vardır. 1 orantısız güç kullanmıştır. Bu, hangi koşullar altında yapılırsa yapılsın suçtur, ikincisi uluslararası sularda yapılmıştır bu da suçtur." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları

TÜRKİYE ORTADOĞU BATAKLIĞINA ÇEKİLİYOR
Elbetteki bazı şeylerin yapılması gerekiyor. Bu olay bilinen ve görünen bir olaydır. Vahim bir sonuç doğuracağı söylenen bir olaydır. Buna rağmen yeterli önlem alındığı söylenemez. Bulanık sularda kalan bir hükümeti, gördük karşımızda.
Yurt içindeki eylem ve söylemlerimizde tahriklere dikkat etmeliyiz. Türkiye şöyle ya da böyle ortadoğudaki bataklığa çekilmek isteniyor. 1 Mart’ta CHP’nin kararlı tutumu sayesinde o bataklığa çekilmekten kurtuldu.
HENÜZ MEMNUN EDECEK BİR KARAR ÇIKMADI
BM Güvenlik Konseyi harekete geçti. Türk diplomasinin yaptığı girişim uygun bulduk ama bizi memnun edecek bir karar henüz çıkmadı.
BM güvenlik Konseyi’nden İsrail’i kınayan bir kara alınmasının zor olduğunu biliyoruz. Bu açıdan Türk diplomasinin ABD’yi ikna etmesi gerektiğine inanıyoruz.
Gazze’ye giden konvoyda 32 ülkenin vatandaşı var. Şu ana kadar en büyük tepkiyi Türkiye verdi. AKP sonuç almak istiyorsa diplomasiyle diğer ülkelerin de harekete geçmesini sağlamalıdır.
O VATANDAŞLARIN KANI YERDE KALMASIN
Biz bu konunu uluslar arası bir komisyon tarafında soruşturulması ve suçluların cezalandırılmasını istiyoruz. Orada hayatını kaybeden vatandaşlarımızın kanının yerde kalmamasını istiyoruz.
Biz aşırı sağcı İsrail hükümetini eleştiriyoruz. İsrail halkıyla bir sorunumuz yok.
Ölen yurttaşlarımızın haklarını korumak da AKP’nin bu süreçte görevidir.


http://www.ensonhaber.com/kemal-kilicdaroglu-konusuyor585.html