PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : referandum sonucu ne olur?


çakır
03-22-2010, 07:55
Neyse ki hükümet üzerine düşen gayreti gösterdi. İlk sandığa gereklilik kalmadı. Çalışmaları bu Meclis yapacak.
CHP de, alışageldiğimiz üzere daha içeriği dahi açıklanmamışken, “istemezük” diyor.
Dönüp dolaşıp olay yine bizim dediğimize gelecek herhalde. Halkın önüne sandık konulması gerekecek. Denecek ki “ey vekil olmayan asiller ! Yaptığımız değişiklik önerilerini onaylıyor musunuz?”.
Kim bu asiller? Seçme seçilme yaşındaki vatandaşlar. Yarısı kadın yarısı erkek.
Evet. Yarısı kadın. Bu kadın vatandaşların bazılarının mini eteği, kolsuz bluzu, açık saçları var. Bazılarının da başörtüsü var türbanı var. Biraz daha kapalı giyinmeyi tercih ediyor.
Her iki gruba da saygımız sonsuz. Evlatlarını yetiştiriyorlar. Oğlanlar asker oluyor, gazi şehit oluyor. Kız evlatlar büyüyor onlar da anne oluyor, iş kadını oluyor, milletvekili oluyor, TUSİAD başkanı oluyor. Onlar hepimizin babaannesi, annesi, kız kardeşi, eşi, kızı. Canı cananı can yoldaşı.
Fakat canlarımızın cananlarımızın ikinci grubu yıllardır dezavantajlı. Devlet bunlardan vergi almayı biliyor, devlet bunlardan yetişmiş evladını askere istemeyi biliyor, devlet bunlardan oy istemeyi de biliyor. Ama bunlara okumak yasak ! Neymiş efendim? Kamusal alan!
Şimdi teorik düşünelim. Yarın savaş çıksa... Düşman ülkemize saldırsa...
Bu kadınlarla omuz omuza ülkemizi korumayacak mıyız? Bize Hıristiyan ülke de saldırsa Müslüman ülke de saldırsa bu “kapalı” kadınlarımız bize destek olmayacak mı? Ekmek lazım olunca ekmek, kan lazım olunca kan verecekler de bilgi lazım olunca bilgi niye vermesinler? Ha?
Bunlar bizim düşmanımız değil. Okumak istiyorlar. Okuyandan zarar gelmez. Beyler! Okusun bunlar okusun.
Bu başörtüsü bu türban korkuları bitsin artık. Okusun bu kadınlar.
İsteyen “açık” okusun. İsteyen “kapalı” okusun. “Kapalılar” istiyorsa sonradan açılsın. “Açıklar” istiyorsa sonradan kapansın. Size ne beyler? Siz elitist sosyal faşist misiniz ?
Bu işler İstanbul Üniversitesi’nden alevlendirildi. Alevlendiren beyefendi sonradan rektör oldu. Maşallah.
Buradan anlayın ne oluyor...
Uyanın beyler. Bu kızlar rahat rahat okusun. Savaşta ekmek lazım olunca ekmek, kan lazım olunca kan verecekler de bilgi lazım olunca bilgi niye vermesinler?
Haydi şunu anayasaya düzgünce bir madde halinde koyun. Koyun ki “hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyen yüce Atatürk’ün ruhunu da şad edin.
Ya da madde falan koymayın.... Ama referandumda o ”kapalı” kadınların da oy vereceğini unutmayın.
Onlar oy verirken “canları sağolsun” diyip yine de “evet” der.
Peki sizlerin içi rahat olur mu?

Prof. Dr. Kenan ULUALP