PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Muhsin Yazıcıoğlu, Bursa'da Dualarla Anıldı ...


Melancholy
03-15-2010, 16:44
http://haber7media.noc.com.tr/haber/haber7/photos/756020090714100712806.jpg


Büyük Birlik Partisi (BBP)'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün birinci yıldönümünde Bursa'da anıldı.

Yazıcıoğlu, Kahramanmaraş Keş dağlarında meydana gelen helikopter kazası sonucu hayatını kaybetmişti.
BBP Nilüfer İlçe Teşkilatı, Muhsin Yazıcıoğlu'nu anma programı düzenlendi. 'Bizim Türkiye'miz Projesi'nin tanıtımının da yapıldığı programda hüzünlü hava hâkimdi. Programda duygu dolu bir konuşma yapan BBP Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın, "Yazıcıoğlu, öncelikle çocuklarına baba, eşine eş, babasına evlat, annesinin ciğerparesi idi. O kimisinin abisi, kimisinin Muhsin beyiydi. Ancak o yediden yetmişe herkesin Muhsin başkanıydı." dedi.
Muhsin Yazıcıoğlu'nun, ömrünün en güzel yıllarını zindanlarda geçirmesine rağmen, ülkesine zarar gelmesin diye, arkasına dönüp bakmayacak kadar vatanperver bir Alperen olduğunu aktaran Mustafa Aydın, merhum genel başkanın 'adam gibi adam' olduğunu ifade etti.
Aydın, "Yazıcıoğlu'nun isminin geçtiği her yerde, etrafı bir hüzün alır, o an gözlerden yaşlar akar, yüreklere kör düğümler bağlanır. Nasıl bağlamasın ki. O bizim aileden biriydi. Denizde fırtınaya yakalanan balıkçıların aileleri gibi, biz de Keş Dağlarından gelecek bir haber bekler gibi bekliyoruz. O gün o dağlarda ne oldu, o yarım saat içinde ne fırtınalar koptu? Onun haberini hala bekliyoruz." şeklinde konuştu.
Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkadaşlarının hatıralarını taze tutarak, Keş dağlarındaki olayın aydınlatılmasını beklediklerini kaydeden Aydın, şunları söyledi: "Kazanın üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen, sorumlular hakkında henüz bir soruşturmanın bile başlatılmamış olması bizleri derinden yaralamakta. Ülkenin itibarını Keş Dağlarında, karların altında bırakan, basiretsiz iktidar bilsin ki onlar en yakın zamanda tarihin tozlu raflarında, bu ayıp altında ezilip kaybolacaklar. Ama bizler dünya durdukça Muhsin Yazıcıoğlu gibi yiğit insanları, Fatihalarla anmaya devam edeceğiz."

BBP İl Başkanı Tahir Kahveci de 25-31 Mart Muhsin Yazıcıoğlu haftası nedeniyle Bursa ve Ankara'da yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi. Asıl anma programını bu tarihlerde yapacaklarını anlatan Kahveci, "25 Mart merhum başkanımız Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düştüğü tarih. 31 Mart ise toprağa verilme günü olduğu için bu asıl anma programları bu tarihlerde yapılacak." dedi.
Tahir Kahveci, ayrıca, Muhsin Yazıcıoğlu adına Bursa'da bir orman oluşturacaklarını belirtti. Kahveci, "Osmangazi ilçe teşkilatımızın öncülüğünde 28 Mart pazar günü Kestel mevkiinde 30 dönümlük bir araziye Muhsin Yazıcıoğlu ormanı kurulacak. Orman Bölge Müdürlüğü'nde bize tahsis edilen bu araziye merhum başkanımızın adına ağaçlar dikerek burayı ormanlaştıracağız." şeklinde konuştu.

(CİHAN)

NOYAN
03-16-2010, 00:21
başkanın mekanı cennet olsun. bir Çatlı, iki Yazıcıoğlu; bu iki yürekli adamı her zaman saygı ve rahmetle anacağım.

http://fizy.com/s/16m9ms