PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tut Elimi İstanbul (Hasan Basri Bilgin) Özeti,Konusu,Karakterleri


denizci
03-11-2010, 11:04
Yazar : Hasan Basri Bilgin
Yayınevi : Popüler Kitaplar
Sayfa Sayısı : 200
Etiket Fiyatı : 10,00 YTL
ISBN : 978-975-8954-85X
Basım Tarihi : Eylül 2008


Hasan Basri Bilgin’İn ‘1915 Çanakkale-Bir Ulusun Destanı’ ve ‘Bu Topraklarda Güller Kırmızı Açar Paşam’ gibi eşsiz bir üslupla kaleme almış yapıtları, kuşkusuz sarsıcılığıyla unutulmaz. Diğerlerinden farklı bir içeriğe sahip olsa da, hayal gücünün derinliklerinde dolaşan, varoluşun sınırlarını zorlayan yeni romanı ‘Tut Elimi İstanbul’ da aynı derecede hafızalarda izler bırakıyor.

Farklı sınıflardan, çeşitli coğrafyalardan oluşan insanların romanda bütün gizleriyle gezinmesi ve belki de romanın en önemli kahramanı olan İstanbul’un bu kahramanlara sorular sorması, onları içinde barındırırken aynı zamanda onlara dışarı çıkamayacakları sınırları çizmesi, Hasan Basri Bilgin’in kurgusal sezisini ve karakter oluşturma konusunda yetkinliğini yansıtır.

Hiçbir zaman güncel geçerliliklerini kaybetmeyecek olan insanların yaşamlarını ve çok büyük bir şehri anlatan roman için Nihat Sami Banarlı “Bu büyük eser edebiyatımızda büyük bir boşluğu dolduracak” demiş.

KİTAPTAN“Yaz başlangıcının tan ağartısı, yoğunluğuyla doğayı gözlere kapatan pusun, yağmur ya da kar olduğu anlaşılmayan hafif serpintileri arasından kaybolduğu için Çamlıca Tepesi’nin ışıldaması hep gecikirdi. Ama bugün durum farklıydı…”