PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sıkıysa Ermenistan kapısını aç


NOYAN
02-21-2010, 10:05
Sıkıysa Ermenistan kapısını aç


MHP'li Vural'dan Başbakan Erdoğan'a: " Hadi sıkıysa Ermenistan kapısını aç"
21 Şubat 2010 / 09:42

http://i.ensonhaber.com/news/188003.jpg

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Ermenistan'ın soykırım iddialarından vazgeçip Azerbaycan'dan çıkmadıkça ilişkilerin normalleşmesinin mümkün olmadığını belirten Vural, Başbakan Erdoğan yüklendi. Vural, "Hadi sıkıysa aç bakalım. Karşında Devlet Bahçeli ve Milliyetçi Hareket Partisi var. Yok öyle yağma. Burası yol geçen hanı değildir" dedi. Hükümetin demokratik açılımına destek veren sanatçılara da seslenen Vural, ?Sanatçılarımız kendini kullandırmasın? uyarısında bulundu.

MHP Kars İl Başkanlığı tarafından, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen "Türkiye'nin Kafkasya Politikası ve Kars'ın Önemi-Yakın Tarihimizin Türk Soykırımı Hocalı" konulu panele MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, İl Başkanı Oktay Aktaş ile partililer katıldı. Vural'ın başkanlık ettiği panele konuşmacı olarak katılan Nahçıvan Devlet Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hamza Caferof, Dr. Emin Şıhaliyev ile Kars Kafkas Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mithat Durmuş 613 kişinin Ermeniler tarafından öldürüldüğü Hocalı katliamıyla ilgili bilgi verdi.

SANATÇILARIMIZ KENDİLERİNİ KULLANDIRTMASIN
Panelin kapanış konuşmasını yapan Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın demokratik açılım için sanatçılarla yaptığı toplantıyı eleştirdi. Sanatçıları, kendilerini kullandırmamaları konusunda uyarılarda bulunan Vural şöyle konuştu

"Artistleri kullanmaya başladılar. Artistlerle toplanıyormuş. Neyi anlatacaksın sen. Sevgili sanatçılar her birinizin şarkısını, türküsünü isteriz, dinleriz. Sanatçısınız. Bu ülkenin havasını ve suyunu kokluyorsunuz. Sevgisini ve derdini dile getiriyorsunuz. Nasıl olur da bu ülkenin kardeşlerini birbirinden kopartmak isteyen, teröristi aklamak isteyen, teröristle pazarlık yapmak isteyen bir açılım konusunda nasıl olur da kullanılırsınız. Nedir sorun? Hazmetmeyenler var. Bunları hazmettirmemiz lazım. Alıştırmamız lazım. İyi, güzel şeyler diye anlatmamız lazım. O zaman en iyisi bu toplumun sevilen, sayılan sanatçılarını da bu işe bulaştıralım. Böyle bir oyun. Bu millet bunu hazmetmeyecek. Demokratik açılım süreci diye bu kitapta bir sürü şeyler var, safsatalar var. İşte bu açılım projesini size artistlerle pazarlayacaklar, böyle kitaplarla getirecekler. Yakında reklamlara da başlayabilirler. Sanatçılarımız da kendilerini kullandırarak bu projenin destekçisi gibi göstermesinler. Burada benim seslenişim şudur: Herkes kendine dikkat etmelidir. Ona göre. Bu ülke sahipsiz değildir, bu millet sahipsiz değildir. MHP olarak herkesi sorumluluğa davet ediyoruz."

YÜREĞİN YETİYORSA SINIRI AÇ BAKALIM
MHP Grup Başkan Vekili Vural, Türkiye-Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için imzalanan protokolleri eleştirdi. Vural, ôAzerbaycan'da 1 milyon Azeri Türkü kaçkın. Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sini işgal etmişler. Peki sen o protokolü imzalarken Ermenilere bir tek hususu kabul ettirebildin mi? Ettiremedin. Peki sana soruyorum, niye bu protokolü imzaladın? Müslüman değil miydi bunlar? Gazze'deki dram karşısında duyduğun haklı tepkiye saygı gösteriyoruz ama Azerbaycan'da bir milyon insan kaçkın, onların dramı karşısında niye sessiz kalıyorsun diye sormayalım mı? Peki Sayın Başbakan buraya gelip de mi sordun sen? Tarihine bakıp da mı imzaladın protokolleri? Millet mi senden istedi bu protokolleri imzalamanı? Kim istedi senden, kim? Obama geldi 'ilişkileri, sınırları açın' dedi ondan sonra gidip tıpış tıpış protokolleri imzaladın. Hani nerede bu milletin isteği? Milletten sakladın, gittin protokolü imzaladın, Meclise gönderdin. Niye protokol sırasında 'One Minute' diyemedin sayın Başbakan. Orada 'One Minute' diyemedin niye? Yemedi. Ermeni soykırımı iddialarını gündeme getiren, güzelim Kars'ı Batı Ermenistan olarak gösteren bir siyasal zihniyete karşı dik durulmadı. Ermenistan soykırım iddialarından vazgeçmedikçe, tapu gibi senedimiz Kars Anlaşmasını kabul etmedikçe, Azerbaycan topraklarından çıkmadıkça

http://www.ensonhaber.com/politika/256788/sikiysa-ermenistan-kapisini-ac.html