PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan yargı kriziyle ilgili ilk kez konuştu


NOYAN
02-21-2010, 10:02
Erdoğan yargı kriziyle ilgili ilk kez konuştu


Siyaset yapacaksanız istifa edin
20 Şubat 2010 / 16:10

http://i.ensonhaber.com/news/151204.jpg

Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN (http://www.ensonhaber.com/arama/recep-tayyip-erdogan-13.html), Ataşehir'de TOKİ'nin yapmış olduğu Köprülü Kavşak açılışını yaptı. Açılışta yüksek yargı kriziyle ilgili ilk defa konuştu. Erdoğan, isim vermeden HSYK ve Yargıtay'ın siyasi bir tavır takındığını öne sürerek 'Eğer siyaset yapacaksanız istifa edin siyasete girin' dedi.
İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının satır başları:
Bu ülkeyi mahrumiyete mahkum ettiler. vizyon kazandıramadılar. Biz geldik dedik ki söz de karar da milletindir dedik. Parlamentoda Başkan'ın arkasında yazar 'Egemenlık kayıtsız şartsız milletindir' der Kemal Atatürk...
Türkiye değişmelidir. Mafyalar, çeteler, huku dışı örgütler rota çizamez dedik. Azimle çetelerin üzerine gittik. Bu can bu tende oldukça bu yola devam edeceğiz. Millet arkamızda olduğu sürece korkmadan, çekilmeden çalışmaya devam edeceğiz.
17 Mayıs 2006 Ankara (http://www.ensonhaber.com/arama/ankara-101.html)'da Danıştay'a saldırı yapıldı. O zman bizi eleştirenler bugün de suçluların yargılanmasını eleştiriyorlar. bugün meselenin aydınlanmasından endişe duyuyorlar.
SİYASET YAPACAKSANIZ İSTİFA EDİN SİYASETE GİRİN
Yargı üzerinde baskı var diyenler, bugün bizzat yargıyı zaafa uğratıyorlar. Bu ülkede siyaset yolu herkese açıktır. Siyasete engel bir konumunuz varsa istifa edin gelin siyaset yapın. Hem makamda oturacaksın hem de siyaset yapacaksan orada tarafsızlık diye bir şe y olmaz. Yargıda bağımsızlığı dert edinlenler tarafsızlığı da dert edinmelidirler. biz milletin emanetine sahip çıkacağız. anayasa ne diyorsa, yasalar ne diyorsa herkes oraya göre görevini bilecek görevini yapacak. Ben başbakan olarak görevbimi biliyorum. Diğerleri de görevleri içerisinde olacaklar. biz taviz vermeyeceğiz.


http://www.ensonhaber.com/politika/256742/erdogan-yargi-kriziyle-ilgili-ilk-kez-konustu.html