PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AKP'ye göre onlar vatan haini


NOYAN
02-21-2010, 10:01
AKP'ye göre onlar vatan haini


AK Parti'li Ömer Çelik: "Rütbeleri ne olursa olsun cezalandırılmalılar"
20 Şubat 2010 / 21:59

http://i.ensonhaber.com/news/216288.jpg

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi danışmanı Adana Milletvekili Ömer Çelik, hükümeti darbeyle devirmeye çalışanları 'vatan haini' ilan ederek, rütbeleri ve mevkileri ne olursa olsun cezalandırılmalarını istedi. Partisi tarafından Antalya'da düzenlenen 'Türkiye Buluşmaları' adlı toplantıda konuşan Ömer Çelik, hükümeti erken seçime götürmek için ülkede bir kaos varmış gibi gösterilmeye çalışıldığını savundu. Aynı senaryonun Adnan Menderes döneminde de uygulandığını ifade eden Çelik, "Erken seçim diye tutturanların yaptığı sahte kabadayılılıktan başta bir şey değildir" dedi.
MİLLETİN PARASIYLA PROVAKASYON YAPIYORLAR
İçinde milletin yer almadığı planların sahte taslaklardan öteye gidemeyeceğini ifade eden Çelik, ülkeyi yönetme yetkisinin hükümete ait olduğunu diye getirerek bunun dışındaki girişimlerin milletin hukukunu gasp olduğunu kaydetti. Çelik, "Aylardır izliyorsunuz, her taraftan yerin altında silahlar fışkırıyor, darbe planları fışkırıyor. Bunları yapanlar milletin vergileriyle görev yapan, esas görevi milletinin hukukunu, rejimi müdafaa etmek olan, demokrasiyi müdafaa etmek olan, devleti korumak olan kişilerdir. Bunlar milletin verdiği vergilerle aldıkları maaşla, millete karşı provokasyona girişiyorlar. Kendi kafalarından bir takım sahte hainler üretiyorlar. Hukukun onlara vermediği bir takım vatanseverlik görevleri ortaya çıkarıyorlar. Hukuk dışı, demokrasi dışı vatanseverlik üretiyorlar. Kendi kişisel çıkarlarını vatanseverlik, milliyetçilik, ulusalcılık kisvesi altında milletin istikrarını bozacak şekilde kullanmaya çalışıyorlar. Bu ülkeye ve millete yapılacak en büyük ihanet, meşru hükümete karşı gayri meşru yollarla darbe ya da benzeri provokasyonlar tertip etmektir. Bir hükümete muhalefet etmek hukukun ve demokrasinin kuralları içinde meşrudur. Kim ki, milletin görev verdiği meşru hükümete karşı, TBMM'ye karşı, milli iradeye karşı, hukukun, demokrasinin dışına çıkarak, cumhuriyete karşı girişimde bulunarak bir takım tertipler içine girişir, gerçek vatan haini odur" diye konuştu.
MİLLETE EN BÜYÜK ZARARI VERMEKTEDİRLER
Çelik, vatan haini olarak tarif ettiklerinin rütbesi, sıfatı, konumu, geçmişi, kimliği ne olursa olsun cezalandırılmaları gerektiğini söyledi. Türkiye'de bugün yaşanan birçok travmanın, demokrasi ve hukuku savunanlarla, hukuk dışına çıkanlar arasındaki mücadeleden kaynaklandığını dile getirerek şunları söyledi: "Hukukun dışına çıkarak bir hükümete karşı provokasyon tertip etmeye kalkanlar, buna çanak tutan siyasiler, toplumu istikrarsızlaştırmak isteyenler, toplumdaki bir takım hassasiyetleri kışkırtarak kendilerine iktidar yolu aramaya çalışanların bu milletin iradesiyle hiçbir ilişkisi yoktur. Bunlar millet iradesinin tüccarlığını yapmakta ve millete en büyük zararı vermektedirler."


http://www.ensonhaber.com/politika/256768/akpye-gore-onlar-vatan-haini.html