PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sarkozy eşini getirme dedi


NOYAN
02-09-2010, 17:29
Sarkozy eşini getirme dedi


Deniz Baykal: Fransa devlet başkanı lisanı münasiple “Eşini buraya getirme” demiş..

http://i.ensonhaber.com/news/214485.jpg

CHP (http://www.ensonhaber.com/arama/chp-134.html) lideri Deniz Baykal (http://www.ensonhaber.com/arama/deniz-baykal-29.html), partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Baykal, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Başbakan Erdoğan'a Fransa'ya yapacağı ziyarete eşini getirmemesini söylediğini iddia etti.
Baykal, TEKEL'e PKK (http://www.ensonhaber.com/arama/pkk-135.html) da karıştı diyen Bakan Hayati Yazıcı'ya da göndermede bulundu.. Habur'dan gelip teslim olan PKK (http://www.ensonhaber.com/arama/pkk-135.html)'lılara uygulanan hukuki süreci de sert bir dille eleştiren Baykal 'Tekel işçilerine Habur'dakilere yaptıkları muameleyi yapmadıklarına göre orada PKK (http://www.ensonhaber.com/arama/pkk-135.html)'lı falan yok' dedi
İşte Baykal'ın CHP (http://www.ensonhaber.com/arama/chp-134.html) grubunda yaptığı konuşmanın satır başları:
Buradan çıktık bir protokol imzaladık. Biz dedik ki yanlıştır. İlişkilerin daha da iyileşmesini gösterecek adımı biz Ermenistan'da göremiyoruz. Ermenistan işgalden vazgeçerlerse biz de sınırı açarız. Onlar işgale son vermiyorsa size sınırı açmayın bu durum Azerbaycan'ı zora sokar. Bu Azerbaycan'daki işgale göz yummak anlamına geliyor. Niye teslim oluyorsunuz? Ne karşılığı teslim oluyorsunuz?
BAŞBAKAN AZERİ PARLAMENTOSUNDA KONUŞMAK ZORUNDA KALDI
Bunları sorduk dediler ki 'İşgal sona ermedikçe biz protokolü hayata geçirmeyeceğiz'. Azerbaycan çok şiddetli bir tepki gösterdi sonra Başbakan Azerbaycan'da mecliste konuşma yaparak işkal kalkmadan anlaşma olmayacak denildi.
Ermenistan sınırlarımızı tanıyacak denildi ama biz göremedik. Tarih komisyonu kurulacak dediler biz dedik burdan bir sonuç çıkmaz dedik, çıkar çıkar dediler...
Çok şey kaybettik. Türkiye için telafisi olmayan bir dış politika (http://www.ensonhaber.com/arama/politika-12.html) sorunu ortaya çıktı. Ermenistan sorununu çözemedin, Azerbaycan'la iltilaf yarattın. Bakın Azerbaycan doğalgaza zam yapma kararı aldı. Bu AKP (http://www.ensonhaber.com/arama/akp-141.html) politikası sonrası doğalgaza zam geldi. Ben diyorum zam gelecek diye. Onlarda zam yok diyor. Ben yine söylüyorum zam gelecek diye... Umarım zam yapmazlar.. Benim derdim de o konuşayım da kışı bari geçirelim sonra zam gelsin...
TAYVAN MECLİSİ GİBİ SANKİ
Mecliste Tayvan parlemantolarında yaşanan görüntüler yaşandı. Parlamentoda sözlü düzeyde atışmalar olur ama burada parmaklar kırıldı, yumruklar konuştu. Çok vahim bir durum.
Birincisi eş konusu siyasi tartışmaya girmiştir. İkincisi din istismarı yapılmıştır. Üçüncüsü parti düzeyinde bir saldırı gerçekleşmiştir.
OSMAN DURMUŞ'A SERT MESAJ
Önce eş ve aile tartışmasına gelirsek bunlar çok üzüntü verici olan şeylerdir. Siyasi tartışmanın hedefi siyasetçinin oğlu kızı ablası olmaz. Onlar da doğrudan siyasete gelirlerse o zaman olur. Bu bizim ahlakımıa da insanlığımıza da yakışmaz. Kimsenin karısına kızına, torununa saldırmayacaksın. Bunu öğrenmediysen senin siyaset sahnesinde yerin yok demektir.
Bakın Başbakan pazar günü bir olayı anlattı. Ama bakın ;Sarkozy sayın Başbakan'a yapacağı devlet ziyaretinde eşini getirme mesajını verdi. Bunu bir gün dile getirdik mi? Bu bizi de rencide etti. Ne suçlama konusu yaptık ve de siyaset konusu yaptık. Şimdi niye gündeme getiriyorsun. Sen ağlayacak dert yanacak noktada değilsin. Hem çözemiyorsun hem de konuşuyorsun. Çözemeyeceksen sus!
PEYGAMBER BENZETMESİ YANLIŞ OLMUŞTUR
Bir süre önce senin eski il başkanın çıkmış herkesi rencide edecek anlamsız gülünç bir methiye düzmüş. Referans peygamber.. Peygamber sadece müslümanların değil bütün inançlı insanların saygı duyduğu bir konudur. Başbakan hakkındaki fezlekelere cevap vermemiş, bu dünyada daha hesabını vermemiş, yüce divanda hesabını vermemiş birisi sen nasıl benzetirsin! Yanlış olmuştur.
Daha yeni bir belediye başkanı çıktı Başbakan'a iki rekat şükür namazı kılacakmışız. Şu haddini bilmeze, şu istismara bakın... Böyle bir teklifin inançla dinle islamiyetle bir ilgisi olabilir mi? Bu konulara önce onların tepki göstermeleri gerekmez mi?
BAŞBAKAN ALLI MORLU KONUŞUNCA..
Olayın üçüncü boyutu saldırı olayıdır. Sayın Osman Durmuş bu konuyu dile getirdiği zaman o sözler üzerine AKP (http://www.ensonhaber.com/arama/akp-141.html) grubundan kalkan vekillerin tepkisiyle mi çıkmıştır? Hayır.. Başbakan kürsüye çıkıp alı al moru mor bir konuşma yaptıktan sonra AKP (http://www.ensonhaber.com/arama/akp-141.html) li vekiller harekete geçmiştir. Başbakan kızdı biz o kadar kızmadık diye düşündüler herhalde. Birden ayağa kalktılar öyle saflar halinde diğer muhalefet milletvekillerinin sıralarına doğru saldırıya geçtiler. Başbakan'ın tepkisi üzerine AKP (http://www.ensonhaber.com/arama/akp-141.html)'li vekiller saldırıya geçmiştir.
Aile meselesini sen Pazar günü getirdin. Milletin ağzına sen koydun o sözleri. Sen bunu kullanırsan millet de bunu kullanır. Söyleyen de yanlış, kullanan da yanlış. Gerilim siyasetinde yokmuş; senin varlığın bile yetiyor Türkiye'deki gerilimin tırmanmasına..
SARKOZY “EŞİNİ GETİRME” DEDİ
Geçmişte yaşanan bir başka olay var. O da Fransa’da devlet başkanının lisanı münasiple “Eşini buraya getirme” demiş olmasıdır. Sarkozy, “Yapacağın devlet ziyaretine eşini getirme” dediğini biliyoruz. Bu bizi de rahatsız etti. Bunu biz biliyorduk. Ne suçlama konusu yaptık ne şikayet ettik.
Sen ağlayıp şikayet edecek noktada değil suçlamaları çözecek noktadasın. Çözebildiğini çözersin çözmediğini istismar edemezsin. “Hem çözemem hem şikayet ederim” yok öyle bir şey. Çözebiliyorsan çöz çözemesen sus.
MECLİSİN EFESİ
Bizim meclis başkan vekilimize yapılan olay nerden baksanız saldırıdır. Bir adam elini kolunu sallayarak o odaya giriyor. Oraya izinsiz ruhsatsız girilmez. Hayır giriyor.. Meclisin efesi.. Sen onu kadın diye sahipsiz mi zannetin..
O kişi diyor ki diyorki meclis başkan vekili isterse özür dilerim. Sipariş üzerine özür dilenmez. Sen o hakkında dedikodu yaptığın kişiye karşı bir vijdani sorumluluk hissetmiyor musun? İftira yapmayı vicdanında nasıl taşıyorsun? Bunlar bir ahlakın yansımasına fırsat veren somut olaylar...
HERKES DESTEK VERİYOR
Tekel işçilerine de kısaca değinmek istiyorum... Bilinmeliki Tekel işçileri sadece kendi haklı davalarının peşinden koşuyor değiller. Tekel işçilerinin mücadelesi çok daha büyük bir mücadeledir. Çünkü hepimiz Tekel işçilerinin mücadelsinin arkasında herbirimizin maruz kaldığı haksızlıkların olduğunu görüyoruz... Herkes kendi mağduriyetini düşünerek tekel işçilerine destek oluyor..
YAZICI'YA PKK (http://www.ensonhaber.com/arama/pkk-135.html) GÖNDERMESİ
Eğer tekel işçilerinin arasında PKK (http://www.ensonhaber.com/arama/pkk-135.html) olsaydı Habur'da olduğu gibi yağla balla karşılar, dilekçelerini alır büyük yakınlık gösterirdiniz. Göstermediklerine göre orada PKK (http://www.ensonhaber.com/arama/pkk-135.html) falan yok...

http://www.ensonhaber.com/gundem/254519/sarkozy-esini-getirme-dedi.html