PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünya kupasına giden son takımlar...


DİGİMAX
11-19-2009, 13:41
Play-Off rövanşlarında Rusya, büyük şok yaşadı. Slovenya'ya 1-0 kaybeden Ruslar, Afrika vizesini rakibine kaptırdı. Fransa ecel terleri dökerek finallere gitmeyi başardı, Bosna ve Ukrayna evde kaldı.

2010 yazında Güney Afrika’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası Finalleri’ne katılacak 5 takım daha dün akşam yapılan maçların ardından belli oldu. Avrupa elemelerinde Play-Off rövanşlarında ilginç sonuçlar alındı. Gecenin en büyük sürprizini kendi sahasında Rusya’yı 1-0 yenen Slovenya gerçekleştirdi. Moskova’daki 2-1’lik yenilginin rövanşında Rusya’yı ağırlayan Slovenya, zaferi getiren tek golü 44’te Dediç’le buldu.

Hiddink 4. finalini kaçırdı!
67. dakikada Kherzhakov’un atılmasıyla 10 kişi kalan Rusya’da 90. dakikada da Zhirkov kırmızı kart görünce, Guus Hiddink’in ekibi mücadeleyi 9 kişi tamamlamak zorunda kaldı. Rus ekibinin teknik direktörü Hiddink, bu yenilginin ardından Avustralya ve Güney Kore’den sonra, Rusya’yı ikinci kez Dünya Kupası Finalleri’ne götürme fırsatını kaçırdı. Hollandalı teknik adam dün gece mutlu sona ulaşsaydı 4. kez finallerde boy gösterme başarısına sahip olacaktı. İlki 0-0 berabere biten Ukrayna-Yunanistan eşleşmesinde de gülen taraf konuk ekip oldu. Otto Rehhagel’in çalıştırdığı Yunanistan’ın tek sayısını 31’de Salpingidis attı.

Henry’den elle asist!
Grubumuzda ikinci olarak play-off oynama hakkı kazanan Bosna Hersek ise ilk maçta deplasmanda 1-0 yenildiği Portekiz’e evinde de aynı skorla mağlup oldu. Portekiz’in golünü 56’da Meireles atarken, Bosna’da 78’de Salihoviç kırmızı kart görerek, takımını 10 kişi bıraktı. Fransa da kabus gördüğü İrlanda maçında kupa vizesini son anda aldı. 1-0 sona eren ve uzatmalara giden karşılaşmada Henry’nin elini kullanarak yaptığı asistle topu ağlara gönderen Gallas skoru belirledi: 1-1. Gecenin bir diğer önemli mücadelesinde de Cezayir, Sudan’da oynanan karşılaşmada Mısır’ı tek golle devirmeyi başardı.


İşte Afrika vizesi alan 32 takım

Danimarka
Almanya
İspanya
İngiltere
Sırbistan
İtalya
Hollanda
İsviçre
Slovakya
Portekiz
Yunanistan
Fransa
Slovenya
Güney Afrika
Gana
Fildişi Sahilleri
Kamerun
Nijerya
Cezayir
Avustralya
Japonya
Güney Kore
Kuzey Kore
Yeni Zelanda
ABD
Meksika
Honduras
Brezilya
Paraguay
Şili
Arjantin
Uruguay