PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP'yi gazete ilanı ile protesto ettiler


kelebek35
02-04-2009, 10:15
İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, istedikleri ismi Pendik’ten belediye başkan adayı göstermeyen CHP’ye gazetelere verdiği ilanla tepki gösterdi.


İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz ile Genel Sekreter Vekili Mustafa Akyüz imzasıyla gazetelere verilen ilanda, bir süre önce yaşamını yitiren İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Suat Yalkın’ın bir toplantıda CHP Genel Başkanı

Deniz Baykal’dan Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Gündoğdu’yu Pendik’ten belediye başkan adayı gösterilmesini talep ettiği anımsatıldı.
Baykal’ın da bu talebi düzenlenen toplantıda kabul ettiği belirtilen ilanda, aradan geçen süre içinde CHP Genel Merkezi’nin Bilal Gündoğdu yerine başka bir adayı göstermesinin esnaf camiasında derin üzüntü yarattığı belirtildi.
Bilal Gündoğdu’nun aday gösterilmesi istenilen gazete ilanında şöyle denildi:

“CHP’nin esnaf ve sanatkarımızın duayeni merhum Suat Yalkın’ın hepimizin de hislerine tercüman olan vasiyetinin hiçbir nedene dayanmayan keyfilikle yerine getirilmemesinin tüm Türkiye ve İstanbul sathında faaliyette bulunan milyonlarca esnaf ve sanatkarımız üzerinde çok büyük olumsuz etkisi olacağı aşikardır.

CHP’ye şu hususu bir daha duyurmayı gerekli görüyoruz. Esnaf ve sanatkarımızın onuru kırılmış ve rahmetli liderimiz Suat Yalkın’ın ruhu incitilmiştir. En kısa zamanda kararın gözden geçirilerek Bilal Gündoğdu’nun adaylığının tekrar ilan edilmesini talep ediyoruz.”

(ANKA)