PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Balili, G.Saray'ı böldü


Melancholy
01-30-2009, 02:19
CAMİANIN İÇİNDE SERT TARTIŞMALAR YAŞANIYOR
http://resim.samanyoluhaber.com//haber/1/3/5/7/5/135756.jpg


Balili, G.Saray'ı böldü
Balili'ye küfürlü tezahüratları bazı G.Saraylılar, 'Irkçılık' olarak değerlendirip özür dilerken, taraftarlar ise suçlamalara tepkili.

Fortis Türkiye Kupası maçında attığı golden sonra "Kahrolsun İsrail, ..... Balili" şeklinde Galatasaray tribünlerinden gelen tepkiler, Cim Bom'un başını ağrıtıyor. Gözlemci bu olayları "Irkçılık" olarak değerlendirip Galatasaray'ın Disiplin Kurulu'na verilmesini sağlarken, Sarı- Kırmızılı camianın kendi içinde de sert tartışmalar meydana geliyor.

Olayların ırkçılık olarak değerlendirilmesine sert tepki gösteren Galatasaray'ın en büyük taraftar grubu ultAslan kendine ait siteden dün bir bildiri yayınladı. Bildiride, Sivasspor taraftarlarının da Balili'ye benzer şekilde tezahürat yaptığı öne sürüldü.

"Kahrolsun İsrail" demenin ırkçılık değil, devlet karşıtlığı olduğu vurgulanan açıklamada, tezahüratta "Musevi veya Yahudi" kimliğine vurgu yapılmadığına dikkat çekiliyor.

HERKES ADALETLi DAVRANSIN

Bazı çevrelerin bu konuyu kullanarak Galatasaray'a yönelik bir yıpratma kampanyasına başladığı da öne sürülen açıklamada, olayın spontane gelişen bir istenmeyen durum olduğu da iddia ediliyor.

Açıklamada, "Irkçı bir söylem yoktur. Çünkü tezahüratta ırk yoktur. Bir ülke ve o ülkenin başka bir ırka yaptığı zulme tepki vardır. Galatasaray tribünlerinde her dinden ve ırktan insan vardır. Galatasaray tribünleri her zaman eziyet ve haksızlığa uğramış, katledilmiş milletlerin yanında olacaktır. Temsilci, gözlemci ve medyayı adaletli olmaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi. Sarı-Kırmızılılar, "Balili'den içine Filistin bayrağı giydiği bir tişört giyip onu tribünlere göstermesini beklerdik" sözlerine de yer verdi.

BALİLİ İÇİN DE ÖZÜR KAMPANYASI

Taraftarların bu açıklamasına rağmen, Galatasaray camiasının önde gelen isimleri yapılanları çok ağır şekilde eleştirdiler. Hakan Şükür’den, Bülent Korkmaz’a kadar herkes Balili’ye yapılanların üzücü olduğunu ve ülkemizde futbol oynayan yabancılara karşı daha hoşgörülü olunması gerektiğini söylediler. Hakan Şükür, ülkelerin politikalarının kişileri suçlayacak boyutlara taşınmaması gerektiğini, bir çok İsrailli aydının da bu operasyondan rahatsız olduğunu söyledi.

Hakan Şükür ülkemizde oynayan tüm yabancı oyuncuların Türkiye’de birer misafir gibi görülmesi gerektiğini de vurguladı. Bazı Sarı-Kırmızılı taraftarlar da kendilerine ait blog sitelerinde Balili’ye yönelik özür kampanyası başlatırken, bu olayın Sarı-Kırmızılı takıma zarar verdiğini dile getiriyorlar.

samanyoluhaber