PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : vali ve Komutanın selam skandalı


kelebek35
11-01-2008, 11:42
İzmir'de düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde "Ergenekon skandalı" yaşandı. İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan resmî kutlamalara, yöneticileri Ergenekon terör örgütü üyeliğinden yargılanan İşçi Partisi (İP), Biz Kaç Kişiyiz Platformu ve Cumhuriyet Okurları Kulübü de katıldı
İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, korteje alınan bu gruplara selam durmak zorunda kaldı. Devlet görevlilerinin bu duruma düşürülmesine MHP'den sert tepki geldi. MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, olayı 'büyük skandal' olarak nitelendirdi. Kendisinin de protokol tribününde oturduğunu belirten Dervişoğlu, şunları kaydetti: "Devletin valisi, ordu komutanı ve büyükşehir belediye başkanını, önderleri tutuklu olarak yargılanan dernek ve platformlara esas duruşta selam vermek zorunda bırakırsanız, bu herkes açısından içinden çıkılmaz bir sosyal problem ve tartışmaya sebep olur. Ben mecbur muyum cezaevinde yatan adamın derneğini selamlamaya ya da devlet büyüklerinin onu selamlamasına rıza göstermeye? Cumhuriyet'in kuruluşunda en ufak bir katkısı olmayan, yaşatma noktasında herhangi bir irade sergilemeyen kuruluşlara selam durmak mecburiyetinde miyim?"
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Biz Kaç Kişiyiz Platformu'nun kurucusu Tuncay Özkan, Ergenekon davasında tutuklu olarak yargılanıyor. Cumhuriyet Gazetesi başyazarı ve imtiyaz sahibi İlhan Selçuk ise tutuksuz yargılanan sanıklar arasında yer alıyor.
-
Zaman