PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gönüllülerinden Deniz Feneri'ne destek


kelebek35
10-22-2008, 11:15
Fahri olarak hayır hizmetlerine katılan Deniz Feneri Derneği gönüllüleri bir basın açıklaması yaparak kuruluşlarına destek olacaklar. 25 Ekim Cumartesi günü saat 12:30'da Ankara Sıhhiye'deki Abdi İpekçi Parkı'nda gerçekleştirilecek programa gönüllülerin ve dernek çalışanlarının yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşları da destek verecek.

Açıklamayı yapacak olan dernek gönüllüleri, maksatlı yıpratma kampanyaları yüzünden yardımların azaldığını bu yüzden binlerce yoksul evin destekten mahrum kaldığını belirttiler. Gönüllüler, STK'lara ve basına yolladıkları mesajda şu görüşlere yer verdiler;

DENİZ FENERİ'Nİ SÖNDÜREMEYECEKLER

"Bazı siyasi parti ve medya organlarının kendi çıkarları için başlattıkları iyilik hareketi Deniz Feneri'ni söndürme ve karalama kampanyaları biz Deniz Feneri Derneği Gönüllülerini derinden üzmüştür. Yıllardır beraber olduğumuz Dernek çalışanları, yardım edilen aileler ve gönüllülerimizin üzüntüsünü dile getirmek, yapılan yayınların haksız ve yersiz olduğunu bir kez daha vurgulamak, bu ışığın sönmesine sessiz kalmamak amacıyla bir basın açıklaması yapmak istiyoruz. Çünkü biliyor ve inanıyoruz ki, sessiz kalırsak binlerce yoksul aile kesilen yardımlar dolayısıyla daha da mağdur olacak, memleketimiz adına vahim sonuçlar ortaya çıkacaktır. Deniz Feneri Derneğinin Almanya olaylarıyla bağlantısı olmadığını, sürekli denetlenen ve şimdiye kadar hiç bir yanlış ve eksiği bulunmayan bir kurum olduğunu, yalnızca iyilik adına çalışmalar yaptığını yakinen bildiğimiz ve buna inandığımız için elimizden gelen her türlü gayreti göstermeye kararlıyız.

Şu anda azalan bağışlar sebebiyle yardımını alamayan binlerce yoksul aile adına bu gayreti göstermenin insani ve ahlaki bir sorumluluk olduğunu düşünüyoruz."