PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : NATO-Moldova ilişkileri hız kazandı


kelebek35
09-16-2008, 14:02
Ulusal Güvenlik ve Strateji Geliştirme hazırlık toplantısında Moldova ve Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Andrey Stratan, NATO'nun Moldova'nın bireysel aktivite planının iyi olarak değerlendirdiğini söyledi.

Stratan, NATO ve ülkesinin ilişkilerinde gelişme olduğunun altını çizerek NATO'nun öngördüğü eylemleri Moldova'nın yapmasının gerekliliğini söyledi.

Ulusal Güvenlik ve Strateji geliştirme toplantısında NATO'nun Moldova'ya uygulamak istediği strateji eylemlerinde Moldova'nın ulusal güvenliğine, bağımsızlığına, eğemenliğine, bütünlüğüne, anayasal düzenlemesine, demokratik gelişmesine, ülke içinde ve dışında Moldova vatandaşların korunmasına, Moldova Cumhuriyetinin pekiştirilmesine ve ulusal değerlerin korunmasına kadar Moldova'nın lehine her konunun görüşüldüğü ve Moldova'nın uygulamaya geçmesinin gerekliliğinin bir kez daha altı çizildi.

Moldova'da vatandaşların güvenliği ve haklarının korunmasına ve bölgesel iki taraflı iş birliğine dikkat çekilerek NATO'nun Moldova'yı her konuda desteklediği açıklandı.

Moldova Başbakanı Zinaida Greciani NATO'nun Moldova'ya uyarladığı projelerin gerçekleşmesi için bütün belgelerinin Moldova parlementosunda, medyasında ve halkın da ulaşabileceği alanlara dağıtılmasını istediği belirtildi.


habervaktim