PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Genelkurmayda resepsiyon


kelebek35
08-29-2008, 09:34
Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanlığı görevini Orgeneral İlker Başbuğ'a devretmesinin ardından Genelkurmay Karargahı'nda resepsiyon verildi

Resepsiyona, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile diğer davetliler katıldı.

Genelkurmay Başkanlığını devralan Orgeneral Başbuğ, üst düzey davetlilerin ağırlandığı bölümde Cumhurbaşkanı Gül, KKTC Cumhurbaşkanı Talat ve Başbakan Erdoğan ile sohbet etti.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç da gazetecilerin Karadeniz'de son günlerde yaşanan askeri gemi artışını anımsatmaları üzerine, Türkiye'nin bölgedeki karakol faaliyetlerini artırdığını söyledi.

Karadeniz'de ABD'ye ait insani yardım amaçlı 3 askeri geminin bulunduğunu belirten gazeteciye de Oramiral Ataç, ''3 tane gemiyle savaş kazanılmaz'' karşılığını verdi.

Karadeniz'deki yabancı gemilerin 21 gün içinde buradan ayrılmamasının Montrö Anlaşması açısından ne anlama geleceği sorusunu yanıtlarken de Oramiral Ataç, ''Anlaşmanın ihlali anlamındadır'' dedi.

Oramiral Ataç, Montrö'nün uygulanmasının ''uluslararası anlaşmayı imzalayan tüm ülkelerin sorumluluğunda'' olduğunu belirtti.

Bu arada, Orgeneral Büyükanıt'ın torunları Bengisu ve Sarp de davetlilerin ilgisiyle karşılaştı.

15 aylık olduğu bildirilen torun Sarp'ın Orgeneral Büyükanıt'ı gördüğünde ''dede'' demesi üzerine anne Bengü, ''Sadece 'dede' diyebiliyor'' dedi.



haber10