PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Baykal'dan Şener'e tam destek


NOYAN
07-19-2008, 12:13
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bazı açılış ve temel atma törenlerine katılmak için geldiği Bursa'da tarihi Emirhan'da Kapalı Çarşı esnafıyla buluşan Baykal, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
AK PARTİ KAPANIRSA KIYAMET KOPAR MI?

Baykal, bir gazetecinin "AK Parti'ye açılan kapatma davası sonucunda Türkiye'de kıyamet kopar mı?" sorusuna, böyle dramatik ifadelere gerek bulunmadığı kanısında olduğunu belirtti.

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve çok köklü bir demokrasi geleneği bulunduğunu ifade eden Baykal, "Türkiye, birtakım sorunlar, sıkıntılar ve gerilimlerle karşı karşıya kalabilir. Geçmişte de kalmıştır. Ama bunun hukuk içinde, geleneklerimiz, demokrasi içinde aşmayı başaracağımızdan hiç kuşku duymuyorum. Bunları aşarız. Türkiye, yoluna devam eder, demokrasi yoluna devam eder, Cumhuriyet devam eder. Bu bakımdan bir telaş içinde değilim" diye konuştu.

OLMADIK İDDİALARA MUHATAP OLUYORUZ

Deniz Baykal, "Ergenekon" soruşturması ve açıklanan iddianameyle ilgili değerlendirmelerinin sorulması üzerine de bu konuda "siyasi çerçevenin ağır bastığını", konunun adli olmasına rağmen, bir hukuki konu olmanın ötesine geçtiğini iddia etti. Kamuoyunun da bunu böyle algıladığını, bu doğrultuda her gün yeni yeni açıklamalarla karşı karşıya kalındığını kaydeden Baykal, şöyle devam etti:

"Bu işin, yeni ve daha ciddi, sorumlu bir anlayışla ele alınması gerekiyor. Birkaç kez ifade ettim, tekrar söyleyeyim hukuk safsata kaldırmaz, efsane kaldırmaz. Hukuk sağlam kanıt ister, sağlam veri ister, mantık ister. Öyle tarihin karanlıklarından yola çıkarak, birtakım efsanelerden medet umarak, şu andaki siyasi amaçlara ulaşmak mümkün değildir.

Hukuk, hiç kimsenin siyasi emellerine alet edilemez, edilmemelidir. Hukuk, toplumun en temel dayanağıdır ve bunu mutlaka korumalıyız.

Olmadık iddialara muhatap oluyoruz. Yok Uğur Mumcu cinayeti bilmem ne bunların eseriymiş. Ahmet Taner Kışlalı cinayetini Ergenekoncular yapmış. Danıştay cinayeti buradan kaynaklanmış. Hepsi, adli, hukuki değil, siyasi nitelemeler, siyasi yönlendirme çabaları. Hukuk maalesef büyük bir sıkıntı içinde şu sırada. Ama bunu aşacağımıza güveniyorum."
ŞENER'E BAŞARILAR DİLİYORUM

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in "Türkiye'de yeni bir oluşuma ihtiyaç olduğunu söyleyerek AK Parti'den istifa etmesini" nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, Baykal, Şener'in, saygıdeğer bir insan olduğunu, bundan kuşku duymadığını belirtti.

Deniz Baykal, Abdüllatif Şener'in geride bıraktığı siyasi yaşamıyla toplumda saygı telkin etmiş, sorumlu ciddi bir insan izlenimini verdiğini, kendisine başarılar dilediğini ifade ederek, "Siyasi hayat her an yeniden şekillenebilir. Ülkemizin böyle arayışlara ihtiyacı var. Kendisine bütün iyi niyetimle, içtenlikle başarılar diliyorum. Çalışmalarının ülkemize, kendi ilkelerine, değerlerine yararlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

"YENİ BİR OLUŞUM"

Baykal, "Türkiye'nin yeni bir oluşuma ihtiyacı olup olmadığı yönündeki soruya ise "Hep birlikte yaşayacağız, göreceğiz" yanıtını verdi.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=149417

тσѕυη
07-20-2008, 23:22
Erdoğan'a da destek olmuştu bir ara, sonra ne oldu? :D bu muhabbetin de sonu aynı olur