PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ege iş dünyası 200 iş adamı ile uzakdoğu Pazarını Zorlayacak


tomqoliq
06-15-2008, 17:22
Türkiye İşadamları ve SanayicilerKonfederasyonu (Tuskon) Tarafından İstanbul'da Wow Kongre Merkezi'nde Gerçekleştirilecek Olan Etkinlikte Asya/pasifik Coğrafyasına Yer Alan Çin Dışındaki 21 Ülkeden 450 İşadamı Türkiye'ye Gelecek.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından İstanbul'da WOW Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan etkinlikte Asya/Pasifik coğrafyasına yer alan Çin dışındaki 21 ülkeden 450 işadamı Türkiye'ye gelecek.

İstanbul'daki buluşmaya, 200 Egeli iş adamı Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu'nun (ESİDEF) organizasyonu ile katılacak.

TUSCON üyesi olan ESİDEF, organizasyonun Ege ve Batı Akdeniz katılımını sağlayacak. 17-18 Haziran tarihlerinde 2 bin Türk iş adamının katılacağı organizasyonda Egeliler de güçlü olduğu sektörlerde yeni pazarlara ulaşmaya çalışacak. Toplam 15 bin iş görüşmesi yapılması beklenen organizasyon ile dünya ticaretinin yüzde 30'unu elinde tutan Uzakdoğu pazarında Egelilerin etkinleşmesi hedefleniyor.

Türk dış ticaretinin sürekli açık verdiği Uzakdoğu pazarında ihracatçı olarak da etkin olmak istediklerini belirten ESİDEF Başkanı Ramazan Davulcuoğlu şunları söyledi:

"Cari açığın Türk ekonomisini tehdit ettiği bir ortamda dış ticaret dengeleri açısından en büyük açığı Uzak Doğululara veriyoruz. Bu sadece bizim değil tüm dünyanın sorunu. Uzak Doğulu üreticiler dünya pazarlarında agresif bir büyüme içindeler. Asya-Pasifik bölgesi giderek dünya ticaretinin merkezi haline geldi. Çok dinamik ve hızlı dönüşen bir pazar yapısına sahipler. Türk işadamları arasında genelde Uzak Doğu'ya bir şey satamayız önyargısı var. Bir diğer önemli amacımız ise bu yargıyı aşabilmek. Egeliler' in ihracat konusunda önemli deneyimleri var. ESİDEF olarak Ege'de son yıllarda öncülüğünü yapmaya çalıştığımız KOBİ' lere ihracat vizyonu kazandırma da ciddi mesafeler aldık. Asya-Pasifik Dış Ticaret Köprüsü ile bu deneyimi pekiştirip Ege iş dünyasına Uzak Doğu kapılarını açmayı hedefliyoruz. 2030 yılında dünya ticaretinin yarısının bu bölgede gerçekleşeceği öngörülüyor. Dünya ticaretinin yarısına sahip bir Asya/Pasifik, Egeliler 'in ilgi ve hedeflerinin dışında kalmamalı."

Türkiye'ye gelecek 21 ülkeden 450 işadamının geniş bir sektörel yelpazeyi temsil ettiğine dikkat çeken Ramazan Davulcuoğlu, İstanbul'da yapılacak organizasyon sonrası katılımcı ülkelerden birkaç ülke işadamı heyetini Ege Bölgesi'nde ağırlamayı düşündüklerini dile getirdi. ESİDEF Başkanı, bu şekilde Ege'deki işletmeleri de yakından tanıtma imkanı bulacaklarını kaydetti.