PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Finalin adı: Bolu - Es Es


NOYAN
05-17-2008, 00:08
Finalin adı: Bolu - Es Es


Süper Lig'e kim çıkacak! Artık sadece 2 aday kaldı! İlk finalist Boluspor'un rakibi, golsüz sona eren 120 dakikanın ardından penaltılar ile Diyarbakırspor'u 6-5 geçen Eskişehirspor oldu! Süper Lig'de son bileti alan takım pazar günü İnönü stadı'nda belli olacak! Bu maç 20.30'da oynanacak!


http://www.ajansspor.com/futbol/takimlogo/57_logo.gif 6 - 5 http://www.ajansspor.com/futbol/takimlogo/25_logo.gif

-BAKANLAR MAÇTA- Turkcell Süper Lig'e yükselme mücadelesi veren Eskişehirspor ile Diyarbakırspor arasında BJK İnönü Stadı'nda yapılan karşılaşmayı Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker de izledi.

Diyarbakırlı olan Eker, mücadele öncesi sahaya inerek Diyarbakırsporlu taraftarları selamladı, ardından soyunma odalarına gitti ve iki takım oyuncularına başarılar diledi. Mehmet Mehdi Eker'in boynunda Diyarbakırspor kaşkolu olması dikkat çekti.

Eskişehir Milletvekili olan Kemal Unakıtan da eşiyle birlikte karşılaşmayı takip etti.

-COŞKULU TRİBÜNLER-
Mücadeleye iki takım taraftarları da büyük ilgi gösterdi.

Maç öncesi stat çevresinde toplanmaya başlayan taraftarlar, tezahüratlerle maçın heyecanını yaşadı. Stat kapılarının açılmasıyla, taraftarlar tribünlerdeki yerlerini alırken, iki ekip taraftarları karşılıklı tezahürat yaptı. Tribünlerin büyük bölümü dolarken, karşılaşmayı 15 binin üzerinde seyirci izledi.

-TRİBÜNDE GERGİNLİK-
Karşılaşma öncesi Eskişehirsporlu taraftarlar, bulundukları kapalı tribünün üst bölümündeki locada yer alan Diyarbakırsporlulara tepki gösterip yabancı madde atınca, kısa süreli gerginlik yaşandı. Locada bulunanlar içeri girerken, kırmızı-siyahlı taraftarlar yabancı madde atmaya devam etti. Bu sırada numaralı tribündeki taraftarlar da Eskişehirsporlulara tepki gösterdi.

Bu arada, karşılaşma öncesi İngiliz futbol akrobatı Dan Magness, saha ortasında topla kısa süreli şov yaptı.

:: MAÇIN ÖZETİ ::

Mücadeleye taraftarının da desteğiyle Eskişehirspor etkili başlasa da kırmızı siyahlı ekip rakip kalede istediği pozisyonları bulamadı.

Ömer Közen ve Serkan Özdemir ile sağ kanadı etkili kullanan Eskişehirspor'da, Coşkun'a açık alan yaratmaya çalışan Serdar'ın çabaları da skor tabelasını değiştirmeye yetmedi.

Diyarbakırspor'da ise Ercan mücadeleci oyunuyla Şadi'ye pozisyon yaratmaya çalıştı ancak etkili golcü istediği pozisyonları bulamadı.

İkinci yarıda da oyunu kontrolünde tutan ve skoru değiştirmek için çabalayan Diyarbakırspor olsa da kırmızı siyahlı takım istediği pozisyonları yaratamadı. İki takım da yiyebilecekleri bir golün Turkcell Süper Lig umutlarına mal olmasına sebep olabileceği nedeniyle kontrollü oyunu ön planda tutunca futbolseverler mücadele açısından zengin, ancak gol pozisyonu olarak fakir bir 90 dakika seyretti.

Uzatma dakikalarında takımlarda yorgunluğun etkisi gözlenirken teknik direktörler maçın normal süresinde başvurmadığı oyuncu değişikliği haklarını kullanarak oyuna hareket getirmeye çalışsa da oyunculardaki skoru koruma iç güdüsü uzatma anlarında hakim oldu.

119.dakikada Sinan'ın mükemmel ara pasıyla hareketlenen Ufuk da golü bulamayınca 120 dakika Yunus Yıldırım'ın son düdüğü ile golsüz sona erdi.

Seri penaltı atışları öncesinde Eskişehirspor takımı taraftarına giderek moral alırken, Diyarbakırspor taraftarı bu görüntüye tepki gösterdi.

Daha sonra Diyarbakırsporlu oyuncular penaltı atışları öncesinde birbirlerine sarılarak başarı dilediler ve penaltılara konsantre olmaya çalıştılar..

İlk penaltıyı kullanan Diyarbakırspor oldu ve topun başına geçen kaptan Serkan, kaleci Ferhat'ı topu ters köşeye gönderek mağlup etti.
Eskişehirspor'da ilk penaltı için Doğa topun başına geçti ve o da ters köşe vuruşla kaleci Harun'u mağlup etti: 1-1

Diyarbakırspor'da topun başına geçen ikinci isim olan Ercan da köşeye gönderdiği plase vuruşla topu ağlara gönderdi.
Eskişehirspor'da ise ikinci penaltıyı Engin köşeye gönderdiği vuruşla ağlara yolladı. İkinci atışlarda kaleciler köşeyi bildiler.

Diyarbakırspor'da skoru 3-2 yapan isim Murat oldu. Murat kale tavanına vurduğu sert şutla golü kaydetti. Murat'a cevap veren ise eski takımına karşı oynayan Ersin oldu. Ersin bu atışında kaleciyi ters köşeye gönderdi.

Diyarbakırspor'a 4-3'lük skoru Sinan'ın şık penaltı getirirken, Es Es'de Emre Toraman kalecinin üzerine gönderdiği topla ağları bulmayı başardı ve 5. penaltı atışlarına eşitlikle geçildi.

Diyarbakırspor'da 5. penaltıyı İlhan köşeye gönderdi kaleci Ferhat'ın müdehalesine rağmen top ağlara gitti.
Eskişehrspor'da nefeslerin tutulduğu 5. kritik penaltı atışında Birol sert vuruşla köşeden topu ağlara gönderdi ve eşitliği sağladı.

5. atışlardan sonra artık hata yapanın kaybedeceği dönemece girildi.

Diyarbakırspor'un 6. atışı Şadi topu kaleci Ferhat'ın soluna gönderdi ama genç kaleci topu çelerek takımına avantajı getirdi.

En kritik penaltı atışında Sezgin Es - Es finali getirmek için topun başına geçti ve vuruşuyla kırmızı siyahlı ekibin adını finale yazdırdı: 6-5

Boluspor'un finaldeki rakibi Eskişehirspor oldu. Bu maç pazar günü 20.30'da İnönü Stadı'nda oynanacak!

http://www.ajansspor.com/futbol/tff1lig/h/20080516/Finalin_adi_Bolu__Es_Es.html

MetinCeylan
05-17-2008, 00:17
iki takıma basarılar iyi oynayan kazansın:)