PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İskoç derbisi VİDEO


MetinCeylan
04-28-2008, 15:08
http://www.haberaktuel.com/images/news/25894.jpg

28 Nisan 2008 / 14:55

İskoç derbisi VİDEO

Dün Türkiye'de derbi heyecanı vardı ama dünyanın gözü Ada'daydı. İskoçya'daki dev Old Frim derbisinde Celtic, Glasgow Rangers'i Mc Donald'ın harika futboluyla devirdi. 3-2...


Dünyanın en eski ve sayılı derbilerinden Old Firm'de gülen taraf yine Celtic oldu.


İskoçya'da son haftalarda kızışan şampiyonluk yarışında Glasgow Rangers, 2 puan gerisinden takip ettiği lider Celtic'e, Celtic Park'ta konuk oldu.


Sezonun son derbisinin hemen başında Celtic, ofsayt kokan pozisyonda Scott Mc Donald'ın ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti.


Ancak Rangers kornerlerden bulduğu 2 golle maçın rengini bir anda mavilere çeviriverdi. Önce Weir, ardından da Cousin Rangers'e üstünlüğü getiren isimlerdi. 1-2


Ama sahada Mc Donald vardı ve onun şakası yoktu. İlk yarının son dakikasında ceza sahasında topla buluşan Mc Donald, Broadfoot'u rağmen şahane bir gole imza attı. Kaleci Alexander'in üstünden topu filelerle buluşturan Mc Donald, bu sezonki gol sayısını da 29'a çıkardı.


2 GOL BİR DE PENALTI


2.yarıda ev sahibi Celtic, üstünlüğü arayan taraftı. 68.dakikada maçın kahramanı Mc Donald bir de penaltı yaptırarak yıldızlaştı ve Robson penaltıyı gole çevirerek Celtic Park'ı bayram yerine çevirdi.


Celtic bu galibiyetle puanını 80'e çıkarttı ancak ezeli rakibi Rangers'ten henüz sıyrılamadı. Çünkü 5 puan gerideki Rangers'in 3 maçı eksik.


CELTIC Boruc; Hinkel, Caldwell, McManus (O’Dea 66), Naylor; Nakamura, Robson, Hartley (S Brown 83), McGeady; McDonald, Vennegoor of Hesselink (Samaras 68).


RANGERS Alexander, Broadfoot, Dailly, Weir (Faye 51), Papac; Novo, Ferguson, Hemdani (Darcheville 80), Davis, Whittaker; Cousin.

http://www.haberaktuel.com/images/news/25893.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=S2r0-z4AF7Q