PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İngiltere premier ligi/[29-30 mart]


DİGİMAX
03-31-2008, 10:09
Yine Torres! 1-0
İngiltere Premier Lig'de Merseyside derbisinde Liverpool ile Everton Anfield Road'da karşı karşıya geldi. Ada'nın en önemli maçları arasında gösterilen ve ilginç bir tarihe sahip olan Mersyside derbisinde gülen taraf 1-0'lık skorla Liverpool oldu.

206. Merseyside derbisinde Liverpool'a galibiyete getiren gol, karşılaşmanın 7. dakikasında Fernando Torres'ten geldi. Bu sezon başında İspanya'nın La Liga takımlarından Atletico Madrid'den rekor bir ücret karşılığında Liverpool'a transfer olan Torres, İngiltere Premier Lig'deki 21. golüne imza attı.

ŞİMDİ ARSENAL ZAMANI!
Bu karşılaşmanın ardından Liverpool, Premier Lig'de puanını 62'ye yükselterek ilk 4 iddiasını sürdürdü. Bu sezon Ada'da oldukça iyi bir performans sergieleyen Everton ise Liverpool karşısında aldığı mağlubiyetin ardından 57 puanda kaldı. Hafta içi Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçında Arsenal ile Emirates'te karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşmanın ardından da İngiltere'de yine ilginç bir fikstür var... Şampiyonlar Ligi'nde karşı karşıya gelen iki takım bu kez Premier Lig mücadelesinde yine Emirates'te karşı karşıya gelecek.

LİVERPOOL RÖVANŞI DA VERMEDİ...
Anfield Road'da oynanan Liverpool - Everton karşılaşmasıyla 2007-2008 sezonundaki Merseyside derbiside son buldu... Sezonun ilk yarısında Everton'u deplasmanda 2-1 ile geçen Liverpool, Anfield'da da rakibine rövanşı vermeyerek Merseyside derbisinde büyük bir başarıya imza attı. Zira bu derbide hem içeride hem deplasman maçlarından galibiyetle ayrılmak büyük bir öneme sahip.

Genel olarak yıllar itibarı ile baktığımızda bazı dönemler Everton, bazı dönemler Liverpool galibiyet sayısında öne geçmiş durumda. Örneğin; 1980 yılı itibarıyla Everton 45-41 öndeymiş. Son olarak 1990 senesinde Liverpool 50-49 öne geçmiş. Ve o günden bu yana da önde. Lig maçlarındaki en farklı skor 1935-36 sezonunda Liverpool'un Goodison Park'ta 6-0 kazandığı maç.

Evinde üst üste maç kaybetmeme rekoru ise Everton'un. Everton Liverpool'a 14 maç üst üste yenilmemiş. Deplasmanda üst üste yenilmeme rekoru da yine Everton'a ait. 1899 ile 1920 yılları arasında Anfield Road'da yapılan 15 maçın 10'unu Everton kazanırken, 5 tanesi berabere bitmiş. Everton en farklı galibiyetlerini 1908-09 sezonunda kendi sahasında, 1914-15 sezonunda da deplasmanda 5-0 lık sonuçlarla kazanmış.

Dünya futbolundaki mavi-kırmızı rekabetlerinin en eskilerinden biri olan Merseyside Derbisi ülkemizde de her iki taraf adına oldukça fazla sayıda sempatizan barındırıyor. Sonuç olarak, yolcular değişse de Merseyside'ın ve İngiliz futbolunun hancısı olan bu iki kulüp arasındaki rekabet hiç bitmeyecek.

Newcastle gaza bastı: 1-4
İngiltere Premier Ligi'nde oynanan 32. hafta karşılaşmasında, Tottenham White Hart Lane'de Newcastle United'ı konuk etti ve mücadelede gülen taraf 4-1'lik skorla Newcastle United oldu.

Karşılaşmaya tempolu başlayan iki takım birbirlerinin kalesinde gol ararken, ilk golü bulan taraf 25. dakikada Bent ile Tottenham oldu. İlk yarı bu skorla bitmek üzereyken sahneye çıkan Butt, 45. dakikada attığı golle takımına beraberliği kazandırdı ve ilk 45 dakika 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda ev sahibini domine eden Newcastle United, 52. dakikada Geremi, 65'te Owen ve 82. dakikada Martins'in attığı gollerle farka koştu ve mücadeleden 4-1'lik skorla galip ayrıldı.

Bu sonucun ardından Tottenham ligde 39 puanda kalırken, geçtiğimiz hafta aldığı Fulham galibiyetiyle açılan Newcastle United, puanını 35'e yükseltti. İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmayı da Newcastle United 3-1 kazanmıştı.

M.United gövde gösteris yaptı!
İngiltere Premier League'de lider olan Manchester United, Old Trafford'da Aston Villa'yı 4-0 yendi. Maçın gollerini 17. dakikada Ronaldo, 33. dakikada Tevez, 53. ve 70. dakikada Rooney kaydetti.

Baştan sona üstün götürdüğü maçta Aston Villa'ya nefes aldırmayan 'Kırmızı Şeytanlar', attıkları gollerle adeta gövde gösterisi yaptılar.

Bu sonuçla Manchester United puanını 76'ya çıkarırken, liderliğini sürdürdü. Aston Villa ise 49 puanda kaldı.