PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başsavcıdan sert sözler


Kalpsiz_
03-29-2008, 10:37
http://www2.internethaber.com/images/news/58533.jpg
Başsavcıdan sert sözler
29 Mart 2008 Cumartesi 09:35
Kapatma davasını açan Başsavcı anayasasa değişikliği konusunda konuştu. Sert sözler söyledi.


Yargıtay Başsavcısı AKP'nin anayasayı değiştirmeye cesaret edemeyeceğini düşünüyor.

AKP’ye yönelik kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, sessizliğini kendisini ziyarete gelen Türkiye Gençlik Konfederasyonu Genel Başkanı Feridun Cevahiroğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerine bozdu. Cevahiroğlu da Başsavcı'nın söylediklerini basına şöyle aktardı:
ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ'NE CESARET EDEMEZLER: Evet öyle bir gündem var ama buna cesaret edeceklerini sanmıyorum. Çünkü Anayasalar değişmez kavramlardır. Farzedelim değiştirdiler. Anayasa değişmeden önce dava sonuçlanırsa zaten sonuçlanmış olacak. Farzedelim ki değişmişse Anayasa Mahkemesi, parti kapatmalar zorlaşmışsa bunu yeniden değiştirecektir.
İDDİANAMEYİ KİME GÖSTEREBİLİRİM?: Şimdilik ek iddianameye gerek yok, öyle bir hazırlık aşamasında değiliz. Zaten bütün iddiaları ben hazırladım, gönderdim. Ayın 14’ünde hazırladım gönderdim Anayasa Mahkemesi’ne. İddianamenin gönderilmeden iki gün önce başkalarının elinde olduğu söylentileri çıkıyor. Bundan çok rahatsız oluyorum. Ben Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısıyım, Anayasa Mahkemesi için hazırladığım iddianameyi kime gösterebilirim. Bu tip eleştirileri yapanları kınıyorum. İddianamayi ne başka birisi gördü ne de başka birisinin eline geçti. Bu haberler tamamiyle yalandır.
Kaynak: Vatan