Domain Adı: ankaraburunestetigi.net
İçerik – Başlık : Estetik Sitesi
Site Kuruluş Tarihi : Mart 2011
Site Tanıtımı: Nazal subüniteleri sayınız. Rekonstrüksiyonda bunların önemi nedir sorusuna Burun dokuz topografik subüniteye ayrılır; dorsum, tip, kolumella ve yan duvarlar, alalar ve yumu¬şak üçgenler (soft triangles). Her subünitenin özgün deri kalitesi, sınırları ve üç-boyutlu konturu vardır. Normal burun yapısı, yalnızca bu karakteristik özellikler yerine konabildiği takdirde oluşturulabilir.
Ankara burun estetiği olarak yarayı kapatmaya çalışmanın ötesinde, burunu görsel olarak tanımlayan subünitelerinin yerine kon¬ması önem taşır. Subünite rekonstrüksiyonunda prensipler nelerdir? Nasıl uygulanırlar. Bir defekt onarıldığmda burnun doğal görünmesi isteniyorsa, her bir subünitenin özelliklerinin ye¬rine konması şarttır. Cerrah, üniteyi yeniden oluşturmalı, yalnızca boşluğu doldurmaya çalışmamalıdır.
Burun estetik Ankara Defekt, bir subünitenin % 50'sinden fazlasını içeriyorsa, sadece defekt derisini değil, o subünitenin tama¬mının derisini yenileyecek şekilde komşu normal dokunun da atılması yararlı olur. Bu yaklaşım, kenarlar¬daki nedbelerin subünite sınırlarındaki uygun ve görünmeyecek bölgelere getirilmesini ve deri kalitesinin homojen olması sağlanır.
Burun estetiğinde yama benzen bir görüntü önlenir. Ayrıca, konveks bir subünitenin tamamı flef ile onarıldığmda, alttaki nedbe yatağının kontraksiyonu ile gelişen tuzak (trapdoor) deformitesi, subünite¬nin istenen konveks konturunu belirginleştirmeye yardımcı olur. Bu teknik, bir ünitenin yalnızca bir par¬çasını içeren küçük bir flep getirilmesi ile gelişecek iğne yastığı etkisinden de kaçınmaya yardımcı olur Kayıp dokular, yara bölgesine ne fazla ne de az doku getirmeksizin, birebir replase edilmelidir.
Burun estetiği bir defekı bölgesine gerekenden az ya da fazla doku getirildiğinde, komşu referans noktaları içe veya dışa doğru de¬forme olacaktır. Benzer şekilde, flep ya da greftler, kontrlateral subüniteden veya ideale eşdeğer bir örnek¬ten kalıp çıkartılarak şekillendirilmeli, böylece yerine konan dokunun sınırları ve kalitesi tam bir uyumlu¬luk içerisinde olmalıdır. Doğal bir rekonstrüksiyonun temel belirleyicisi konturdur. Detaylı subkutan şe¬killendirme ve nazal iskeleti oluşturmak üzere primer kemik ve kıkırdak greftlerinin kullanımı yumuşak doku kollapsı ve geç dönemde yumuşak doku kontraksiyonunun engellenmesi için şarttır.