![]() |
|
Liseler ve Üniversiteler Lise ve üniversite ilgili her paylaşım burada. |
![]() ![]() |
Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
![]() 1974-1975 öğretim yılında Kızlaan Garajı mevkiinde bulunana Samsun İl Özel İdare Müdürlüğüne ait iki katlı ahşap
binada Pratik Kız Sanat Okulu olarak eğitim ve öğretime başlamıştır. Daha sonra 1987-1988 öğretim yılında Kız Sanat ortaokuluna dönüştürülmüştür. 1990-1991 öğretim yılında ise lise kısmı açılarak “Alaçam Kız Meslek Lisesi” adını almıştır. Aynı binada bir süre daha eğitim ve öğretime devam etmiştir. 1993-1994 öğretim yılında okul, Fatih Mahallesinde inşa edilmiş olan kendi binasına taşınmıştır. Halen eğitim ve öğretim faaliyetlerini burada sürdürmektedir. Sekiz yıllık eğitime geçilmesiyle beraber okulumuzun orta kısmı sona ermiştir.Lise kısmı eğitim ve öğretime devam etmektedir. Sekiz yıllık İlköğretim okulundan mezun olan ve Türk vatandaşı konumunda bulunan bütün genç kızlarımız bu okula kayıt yaptırabilir. Okulumuz binasında 1993-1994 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren Alaçam Anadolu Lisesi de Eğitim yapmaktadır. Okulumuz Kız Teknik Öğretime Genel Müdürlüğüne bağlıdır.Okulumuzda Çocuk Gelişimi ve Eğitimi,Ağırlama ve Gıda Teknolojisi Hazır Giyim Konfeksiyon ve El Sanatları Teknolojisi Bölümleri Açık Bulunmaktadır. Okulumuzda Örgün eğitimin Yanında Yaygın Eğitim (PKS) Kursları da düzenlenmektedir.Ahşap Boyama Teknikleri,Giyim Nakış kursları da açılarak Eğitim çağı dışında kalmış vatandaşlarımıza da eğitim verilmektedir. Adres ![]() Telefon:03626220134 Faks:03626220741 E-mail:[email protected] |
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|