sonforum.org

Anasayfa Facebook Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et
Geri git   sonforum.org > SAĞLIK - KADIN-ERKEK-CİNSELLİK > Kadınlar Kulubü > Bebek Anneleri
Kayıt ol Google Üye Listesi Market Girişi


Yeni Konu aç  Cevapla
Seçenekler Stil
Okunmamış 01-08-2014, 18:44   #1
Kullanıcı Adı
REYHAN
Standart 9 Aylık Bebek Gelişimi

9 Aylık Bebek Gelişimi

9 Aylık Bebeğiniz Şunları Yapabilir

Bebeğiniz bu ayda rahatça emekler ve tutunarak ayağa kalkar. Bazı bebekler hiç emeklemez, başını dik tutma ve desteksiz oturma zamanında olmuşsa emeklemiyor diye endişelenmeyin.
Nesneleri kolaylıkla kavrar. Oyuncaklarının içinden oynamayı istediği bir taneyi seçip alabilir, birini bırakarak bir diğeriyle oynayabilir. Baş ve işaret parmağıyla küçük nesneleri alabilir. Bardağı tutarak su içmeye çalışır.
Heceleyerek konuşmaya çalışır. Çıkardığınız sesleri taklit eder. Aynı sesi defalarca çıkarır.
Tanımadığı insanlar gördüğünde ağlayabilir. Sevindiğinde ellerini çırpar. Annesinden ayrıldığında ağlar. Bu nedenle uzun süreler ayrı kalmak zorlaşabilir. Aynı şekilde bebeğinizle seyahat de önceki aylara kıyasla zorlaşır. Evine ve düzenine alışmıştır, farklı ortamlarda zorlanabilir. Seyahati tam olarak algılamaz ama ortamı yadırgar. Alışık olmadığı bir şey yaşadığında annesine bakarak ne yapması gerektiğini öğrenir.
Herhangi bir amaca ulaşmak için, daha önce öğrendiği çeşitli yolları dener. Ulaşamadığı bir oyuncak için önündeki engeli çekmek, kenarından dolaşmak gibi metotlar üretir ve en uygun olanı bulur. Oyuncaklarının yerlerini aklında tutabilir.
Artık gözlerinin önünden kaybolan bir nesneyi arar. Onun göremese de var olduğunu idrak eder. Yani nesne devamlılığını öğrenir.
Bebeklerde Tırmanma

Bu zamanlarda bebekler tutunarak ayağa kalkmayı ve tırmanmayı öğrenirler. Tırmanmak için ayakların koordinasyonu, yük kaldırma ve kolları kullanarak vücudu yukarı kaldırmak gerekmektedir. Bebekler genellikle merdivenleri çok severler. Ancak henüz merdivenlerden inip çıkabilmeleri için 2-3 ay daha gereklidir.
Merdivenlerin bebeğiniz için tehlikeli olmaması için merdivenlerin başına ve sonuna düşmeleri önleyici kapılar koyulması gereklidir.
9 Aylık Bebeklerde Ek Gıda

Bebeğinizin tercih ettiği besinler olabilir, neyi beğendiğinin ve neyi beğenmediğinin farkındadır. Ayrıca bebeğiniz bazen çok aç gibi olup, bazen de zorla yemek yemektedir.
Katı yiyecek yemenin bebeğe kattığı bir tecrübe de yiyeceğin incelenmesidir. Yiyecekleri hissetmek için parmakları ve hatta tüm elini kullanabilir, yiyecekleri bir bütün olarak ağzına götürebilir. Bu beslenme tecrübesinin doğal bir parçasıdır. Daha rahat yemesini sağlamak için büyük boy bir önlük takabilir ve mama sandalyesinin altına büyük bir örtü serebilirsiniz.
Bebeğin Emmemesi

Bebekler daha bağımsız oldukça, vücudunu daha iyi kullandıkça ve daha farklı tatlara alıştıkça daha fazla meme emmek istemeyebilirler. Bebeğinizi yeniden emzirmeye çalıştıkça o sizi itebilir ve bu sizin için üzücü olabilir. Aslında bu durum her iki taraf için de özgürlük demektir. Bebek size katı gıdalardan aldığı besinlerin ona yettiğini ve emmek istemediğini ifade etmektedir.
9 Aylık Bebeğinizin Gelişimini Nasıl Destekleyebilirsiniz?

Ona bir bardak alın ve bardakla su içmesine izin verin. Başta dökecektir ama denemeden öğrenemez.
“Kaybet bul” oynayabilirsiniz. Herhangi bir oyuncağını kutuya koyarak, nerede olduğunu sorabilir ve bulması için teşvik edebilirsiniz. Yüzünüzü kapatıp “anne nerede?” diye sormanız ve “anne burada!” diyerek açmanız bu yönünün gelişimini destekler. Oyuncakları saklayın ve birlikte arayarak bulmasına yardım edin.
Farklı boylarda ve renklerde oyuncaklar alın. Yan yana, üst üste dizin, birlikte oynayın. Daha küçük oyuncakları tutmayı ve kavramayı öğrenir. Oyuncakları birbirine vurarak ses çıkartın. Parmak kuklaları kullanarak masallar anlatın.
Şekillerin takılıp çıkarıldığı oyuncaklar bu dönemde onun sevdikleri olacaktır. Birlikte takın, çıkarın. Onu yüreklendirin ve doğru şekli bulmaya teşvik edin.
Bebekler ve Mutfak

Mutfakta çalışırken bebeğiniz de sizinle olmak isteyebilir. Kendisi için zararsız araç gereçleri (plastik tabaklar, tavalar, ölçme kapları, vb) oynaması için verebilirsiniz. Bu dönemde ufak boyutlu eşyaları daha büyük boyutlu eşyaların içine yerleştirmek ve boşaltmak bebeğizin gelişiminde önemli bir süreçtir. Plastik bir kaşıkla tencere ve diğer araç gereçlere vurarak ses çıkarmak da bebeğinizin hoşuna gidecektir.
Mutfakta dikkat edilmesi gereken noktalar:
• Mümkünse fırını kilitleyin. Bebeğiniz ayağa kalkmak için fırın kapağına tutunup düşebilirlşer ya da içine bakmak için fırın kapağını açabilir.
• Keskin aletleri bebeğinizin ulaşabileceği yerlerden uzakta tutun.
• Kucağınızda bebek varken sıcak bir tenecere veya tava karıştırmayın.
• Soba ve ocak üzerinde sapları dışarıda kaplara dikkat ediniz. Sap kısımlarını bebeğinizin ulaşamayacağı iç tarafta tutun. Ocakların önüne bu tür kazaları önleyici bir koruma da takabilirsiniz.
• Temizleyicileri ve plastik torbaları kilitleri dolaplarda saklayın.
Bebekle Restorana Gitmek

Bebeğinizle bir restorana gidecekseniz bazı öneriler:
Sizi bekletmeden oturtacak ve siparişlerinizi hızlı alacak bir restoran seçin
Mama sandalyeleri olmasına dikkat edin
Erken gidin, geç vakit yenen akşam yemekleri çoğu zaman bebeği rahatsız edebilir.
Pencere kenarına veya mevsim ve hava uygunsa dışarı oturmayı deneyin. Etrafta dolaşan insanlar veya caddede gezinen arabalar bebeğinizi rahatsız edebilir. Çeşme, şelale ve havuz gibi su kaynaklarının yakınına oturmaya çalışın.
Bebeğiniz katı gıdaları yiyorsa, oturur oturmaz bir çeşidin hazır olmasını sağlayın. Parmak oyuncakları (ayına uygun) bebekğinizin iyi zaman geçirmesini sağlar ve onu meşgul eder.
Tabaklar, çatal, bıçak, tuz ve biberlikler gibi araç-gereçlerle ilgili dikkatli olun.
9 Aylık Bebek Aşı Takvimi

Bu ay bir aşı bulunmuyor.
REYHAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sonforum'un önerileri

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı


Saat: 23:13


lisanslı Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Forum SEO by Zoints
SonForum.org 2007-2023

2007-2023 © SonForum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " İletişim " kısmından bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog Snus Satın al düşmeyen takipçi satın al